Πίτα σε ωραίο περιβάλλον

Θωμάκος Φιλοπρόοδος

Τα μέλη του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ είχαν την ευκαιρία στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας, να μας ενημερώσουν για προβλήματα της περιοχής της Πολιτείας, εκπλήσσοντάς μας παράλληλα, καθώς δια στόματος της Γ.Γ κας Λάουρας Αλιμπράντη μάθαμε ότι ούτε η πλατεία Πολιτείας ούτε τα γύρω από αυτήν καταστήματα ανήκουν πολεοδομικά πουθενά!φιλοπρόοδος

Κεραμέως
Νίνα Βλάχου, Νίκη Κεραμέως, Λίλα Παπαδημητρίου

Δηλαδή στην Πολεοδομία η συγκεκριμένη έκταση θεωρείται αγνώστου… πατρός, αφού χαρτογραφικά δεν ανήκει ούτε στον Οργανισμό των Βουλευτών που το 1960 αγόρασαν 700 στρέμματα στην άγονη τότε περιοχή, χωρίζοντας τα σε οικόπεδα για την εγκατάστασή τους, ούτε και στον Δήμο Κηφισιάς! Οι κάτοικοι βέβαια έχουν προσφύγει δικαστικά περιμένοντας την ετυμηγορία του  Ανώτατου δικαστηρίου, προκειμένου να λυθεί το μεγάλο αυτό πολεοδομικό πρόβλημα. Κατά τα λοιπά πάντως, η ατμόσφαιρα απέπνεε νοητά, το καθαρό περιβάλλον της  Πολιτείας, καθώς η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Μίνα Παντελίδου στον μεστό λόγο της μίλησε για τους συνεχείς αγώνες του Συλλόγου, με στόχο την προαγωγή ποιότητας ζωής στην όμορφη περιοχή του Δήμου μας.

Κύριο χαρακτηριστικό στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου «Β. Γκατσόπουλος» η παρουσία δεκάδων υποψηφίων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Αφήστε δε που εκτός από τον εκλεγμένο Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, παραβρέθηκαν περισσότεροι από πέντε υποψήφιοι Δήμαρχοι Κηφισιάς! Αυτά κάνει η απλή αναλογική του Κλεισθένη!!! Πολύ εύστοχη μάλιστα η παρατήρηση που ακούστηκε από το βάθος| «Εκτός των πολυάριθμων υποψηφίων είναι παρόντες και μερικοί απλοί πολίτες.» Α ναι, και δύο Βουλευτές της Β’ η Νίκη Κεραμέως και ο Γ. Κουμουτσάκος. Αυτά και του χρόνου!

 

Νίνα Βλάχου

 

Μια διαφορετική προσέγγιση στα καθιερωμένα που ακούγονται όταν καλείται κάποιος να κόψει ένα κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας ήταν η «ποιητική νότα» του προέδρου των Φίλων της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς, Φραντσέσκο Βιανέλλο.

ΦραντζέσκοΑΓΙΟΣ ΓΙΟΡΓΗΣ ΚΟΚΚΙΝΑΡΑΣ

 

Μία πινελιά, μία σιωπή

Η σιωπή του δάσους πίσω σου

Η δική μου σιωπή μπροστά σου

Με κοιτάς, όρθιο, ακίνητο.

Σε κοιτώ καθισμένος, ανήσυχος.

Δεν σου ζητώ τίποτα

Η σιωπή είναι ο δικός μας κρυφός διάλογος

που με βιολιά τον μοιραστήκαμε δυο τρεις φορές

με άλλους.

Και τώρα ακόμη μόνοι μας σιωπηλοί

Ευλογημένο εκκλησάκι μου

Ευλογημένοι και αυτοί που σε προστατεύουν.