Περαστικά, κ. Πρόεδρε!

asty1a

Με την απουσία του προέδρου των Αιγυπτιωτών, Γιώργου Οικονομίδη, αισθητή λόγω ενός προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνέλευση και εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και η παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το πρωί της Κυριακής 27 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άστεως.

asty2aΟ επί 30 χρόνια ικανότατος πρόεδρος του Άστεως χαρακτηρίστηκε από όλους τους ομιλητές ως ένας ευγενής ευπατρίδης, που έφερε σε πέρας ένα τιτάνιο έργο, αυτό της ένταξης του κυττάρου των Αιγυπτιωτών, στην τοπική κοινωνία της Κηφισιάς αναδεικνύοντάς τη μάλιστα και ως πρότυπο για άλλες γειτονιές της πόλης.

Με δικές του ενέργειες το ολοζώντανο πολιτιστικό κέντρο του Άστεως λειτούργησε ως πόλος έλξης για την πνευματική ανάπτυξη της περιοχής και όχι μόνο. Όπως είπε και ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Παπαδόπουλος, που έδωσε το «παρών» μαζί με πολλούς σύμβουλους αλλά και υποψήφιους, ακόμη θυμάται την ομιλία του ιστορικού Σαράντου Καργάκου, ο οποίος πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή.

Η επιστολή που έστειλε ο κ. Οικονομίδης στη Συνέλευση κατέληγε πως αποσύρεται από το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά ταυτόχρονα θα συμμετέχει ενεργά και θα είναι παρών για να βοηθήσει, όπως το έκανε πάντα, τους συγκατοίκους του. Η συνέλευση ομόφωνα ψήφισε να δοθεί τιμητικά η θέση του επίτιμου προέδρου του Συνεταιρισμού στον Γιώργο Οικονομίδη.

asty3aΠρόεδρος της συνέλευσης ήταν ο αντιναύαρχος ε.α. Μάρκος Μάστρακας, ο οποίος και καλωσόρισε τους συνέδρους, αλλά και υποδέχτηκε τους προέδρους των συλλόγων και τους συμβούλους και υποψηφίους δίνοντάς τους το λόγο, όπως είθισται, για το καλό της χρονιάς.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, αλλά και όλοι οι ομιλητές, ευχήθηκαν περαστικά στον πρόεδρο και τα καλύτερα για τον σύλλογο, ενώ ο πρώην δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης αναφέρθηκε και στη μεγάλη προσφορά του κ. Οικονομίδη στο Δήμο της Κηφισιάς, προσφέροντας σε συμβολική τιμή χώρο του Άστεως για το Α’ ΚΑΠΗ της Κηφισιάς, όταν αυτό είχε πρόβλημα στέγασης.

Η εφημερίδα μας εύχεται ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στον αγαπητό μας φίλο και συνεργάτη της εφημερίδας «Κηφισιά», Γιώργο Οικονομίδη.