Ποσοστό – ρεκόρ της Ν.Δ. στην Κηφισιά

xypolytas_mitsotakis1

Όταν η Κηφισιά στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία ακόμη και στις περιόδους, κατά τις οποίες διέρχεται μεγάλη κρίση, δεν αποτελεί έκπληξη το αποτέλεσμα των φετινών Ευρωεκλογών για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πόλη μας, που έφτασε στο ποσοστό – ρεκόρ του 55%, με την αύξηση σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014 να ανέρχεται στις 18 περίπου ποσοστιαίες μονάδες. Μάλλον αναμενόμενο, δεδομένης και της ελεύθερης πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ στην επικράτεια. Το κυβερνών κόμμα έχασε στην Κηφισιά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι πτώση στα ποσοστά τους παρουσιάζουν στην πόλη μας και οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί, όπως το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ, που κατέλαβαν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, ενώ έκπληξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πέμπτη θέση που καταλαμβάνει ο σχηματισμός ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη, που κατέγραψε ποσοστό 2,84%.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 65% περίπου, έχοντας πτώση 3 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές (68,05%).

euroekloges_kifisia1
Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Κηφισιά, βάσει της τελευταίας ενημέρωσης του υπουργείου Εσωτερικών με την ενσωμάτωση στο 94,44%