Πρώτοι στο πινγκ πονγκ οι Πόντιοι Μελισσιών

vlassas ping pong
Από αριστερά ο προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, παλαιός πανελληνιονίκης, πτυχιούχος ΤΕΦΑ Αθήνας και μέντορας των επιτυχιών, Βασίλειος Βλασσάς και οι αθλητές της ομάδας Κώστας Πολίτης, Γρηγόρης Βλασσάς, Νίκος Δαμιανίδης, Βασίλης Μιχαλόπουλος, Βασίλης Ραμπάτ, Νίκος Τσαβαλιάς και Δημήτρης Τραφαλής με τις νέες φανέλες της ομάδας με το σήμα του χορηγού της XEROX

Παίζοντας εξαιρετικό πινγκ-πονγκ οι παίκτες των Ποντίων Μελισσίων σκαρφάλωσαν  μετά την 9η  αγωνιστική του πρωταθλήματος του ΠΟΦΕΠΑ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Σε δήλωσή του ο προπονητής  των Ποντίων Μελισσίων, Βασίλειος Βλασσάς ανέφερε ότι το επίπεδο της αθλητικής απόδοσης ενός αθλητή σε όλες τις ηλικίες δεν αναπτύσσεται τυχαία αλλά αποτελεί  προϊόν σχεδιασμού της προπόνησης από τον προπονητή. Ο αθλητής θα πρέπει να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση με προοδευτικά αυξανόμενες γενικές και ειδικές ασκήσεις φυσικής κατάστασης όπου προάγουν την επιδεξιότητα και χτίζουν τις μακροχρόνιες επιδόσεις του. Ένα προπονητικό πρόγραμμα πρέπει επίσης να στοχεύει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του αθλητή σε συνδυασμό με την καλλιέργεια της ψυχικής  του δύναμης. Το σύγχρονο πινγκ-πονγκ  απαιτεί από τον αθλητή μεγάλη ταχύτητα, δύναμη, αντοχή και καλή τεχνική κατάρτιση. Ο αθλητής που κάνει πρωταθλητισμό καλείται  συχνά να κάνει  την υπέρβαση, να φτάσει εκεί που δεν μπορεί να φτάσει, όπως αναφέρει και ο  Ν. Καζαντζάκης, στο βιβλίο του  “Αναφορά στον Γκρέκο”. Πολλές φορές η επιτυχία από την αποτυχία είναι πολύ κοντά, κρίνεται σε ένα πόντο. Μια ολόκληρη χρονιά μπορεί να παιχτεί σε ένα πόντο, σε ένα ματς μπολ. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι η ψυχική υγεία ενός αθλητή με τα σκαμπανεβάσματα των συναισθημάτων χαράς και λύπης θέλουν καλή διαχείριση από ένα έμπειρο προπονητή.

Οι Πόντιοι Μελισσίων φέτος έχουν νικήσει τις ομάδες, ΤΟP-TEN με σκορ 5-3, τον Πανελλήνιο με σκορ 5-2, τον APACHE με σκορ 6-2, την Good fellas με σκορ 5-1, τους Βετεράνους Νέας Ιωνίας με σκορ 5-2, τον Ιlisso Rackets  με σκορ 5-4, την ΑΕΚ με σκορ 5-2 και την Αθηνά14 με σκορ 5-1.

Μεγάλος χορηγός της ομάδας  είναι η XEROX.