Στα χαρακώματα για τα τέλη

diamrxeio1

Στο κλίμα των ημερών, παραμονές της επετείου του ΟΧΙ, τύμπανα… πολέμου ηχούν στο δημοτικό συμβούλιο Κηφισιάς, με αφορμή την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την επιβολή δημοτικών τελών, τα έσοδα από τα οποία θα ανέλθουν, βάσει προϋπολογισμού, περίπου στα 18,6 εκ. ευρώ.

Ο τ. Δήμαρχος, Νίκος Χιωτάκης, αναφέρθηκε στα δημοτικά τέλη των ετών 2016 και 2017, κάνοντας λόγο για πλεόνασμα περίπου 7 εκ. ευρώ και κάλεσε τη δημοτική αρχή να σεβαστεί την ανταποδοτικότητα και να προχωρήσει σε μείωσή τους κατά 20% για το 2018, προκειμένου ανακουφιστούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που έχουν λυγίσει από την οικονομική κρίση.

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για παλαιοκομματισμό, αφού εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι όντως θα γίνει εισήγηση για μειώσεις στα δημοτικά τέλη, δεν δίστασε να προτείνει ανεύθυνα και λαϊκιστικά το -20%.

Ο κ. Θωμάκος υποσχέθηκε ότι φέτος η φετινή μείωση στα δημοτικά τέλη θα συνδυαστεί με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ανανέωση του γερασμένου στόλου καθαριότητας για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και κάλεσε την αντιπολίτευση να μην «κρυφτεί» και φέτος κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος.