ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ  και  ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λυμπεράκη

NINAΓράφει η Νίνα Βλάχου

Νέα, ωραία, οικονομολόγος με καθόλου …οικονομικό λόγο πάντως, αλλά με ρητορική-ποταμό,  καθηγήτρια στο Πάντειο, και σε άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, δηλωμένη φεμινίστρια,  εκλεγμένη Βουλευτής το 2015 με το “Ποτάμι”, από το  πάνελ  του  βιβλιοπωλείου  «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» της Κηφισιάς  μίλησε για τις «Γυναίκες στην οικονομία» (τίτλος του φρεσκοτυπωμένου  της βιβλίου) κλέβοντας το ενδιαφέρον και των δύο φύλων!

Ο λόγος για την  συγγραφέα-καθηγήτρια Αντιγόνη Λυμπεράκη, η οποία μαζί με  τον ομόλογο της, καθηγητή  κ. Πλάτωνα Τήνιο  ( συγγραφέα του βιβλίου  Συντάξεις),  ανέλυσαν ο καθένας  με τη σειρά του τη θεματολογία του, ενώ και μαζί  μπήκαν και στα δύο θέματα  της …έδρας, κερδίζοντας το ενδιαφέρον του  πολυάριθμου ακροατηρίου τους..

Η συμβολή των γυναικών στην οικονομία μέσα στο  κοινωνικό σύστημα,   είναι άκρως σημαντική, τόνισε η κα Λυμπεράκη, δεδομένου πως εκείνες  διαχειρίζονται τα του οίκου τους  και στον τομέα της οικονομίας, έστω και αν είναι εργαζόμενες, αν είναι και  μητέρες και  γενικά άνθρωποι «ορχήστρα»    .

Αλλά  και το  θέμα  του καθηγητή  Πλάτωνα Τήνιου, το συνταξιοδοτικό  συζητήθηκε εκτενέστατα…

Και πως αλλιώς όταν  οι συντάξεις σήμερα  ούτε αξιόπιστες ούτε και βιώσιμες είναι για τη μεγαλύτερη μερίδα των συνταξιούχων. Όσο για το μέλλον τους, παραμένει σταθερά αβέβαιο…

Συντονιστής της  ενδιαφέρουσας διάλεξης των δύο διακεκριμένων επιστημόνων,  που συζήτησαν  με το ακροατήριο τους δίνοντας καίριες απαντήσεις στα πολλαπλά ερωτήματα που τέθηκαν, επίσης διακεκριμένος δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου, διευθυντής  της  εκδοτικής σειράς «μικρές εισαγωγές» που υπογράφουν και τα   χρηστικότατα  βιβλία των  δύο καθηγητών.