Τα δικαιώματά της ζητά η Νέα Κηφισιά

Κυριαζόπουλος
  • Το θέμα της δημιουργίας 4ης Ενότητας στο Δήμο Κηφισιάς, επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 27 Ιουλίου, ύστερα από εισήγηση του κ. Δημήτρη Κυριαζόπουλου, προέδρου του Συλλόγου «Κηφισός», ο οποίος είχε στα επιχειρήματά πάνω από 1000 υπογραφές κατοίκων.

Μέχρι τώρα στο Δήμο μας έχουμε τις τρεις ενότητες, που προέρχονται από τη συνένωση των τριών Δήμων, της Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, που έγιναν ένας Δήμος με τον «Καλλικράτη», πριν από έξι χρόνια.Σύμφωνα όμως με την εισήγηση, η περιοχή της Νέας Κηφισιάς, δεν εκπροσωπείται αντιπροσωπευτικά στο Δήμο, ενώ έχει τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα που απαιτούν λύσεις. Αν εξεταστεί δε η ποσόστωση που αντιστοιχεί σε κάθε τοπικό σύμβουλο ανά κάτοικο, στην Κηφισιά αντιστοιχούν υπεριδπλάσιοι κάτοικοι ανά σύμβουλο, σε σχέση με τις ενότητες της  Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, στη δική του τοποθέτηση, δεν ήταν σύμφωνος με το θέμα, ενώ πρότεινε το ενδεχόμενο να εξεταστεί να υπάρξει αντιδημαρχία Κηφισιάς, όπως υπάρχει αντιδήμαρχος για τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη.

Η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κηφισιάς, κα Ρένα Πολίτη, μίλησε για τον κίνδυνο δημιουργίας κίνησης Βορείων και Νοτίων, κάτι που θα πρέπει να αποφευχθεί και πρότεινε να βρεθεί άλλη λύση για την εκπροσώπηση των κατοίκων στα κέντρα αποφάσεων.

Τελικά δόθηκε ραντεβού πάλι το Σεπτέμβρη για την επανεξέταση του θέματος, μια και μέχρι τότε θα έχουν  δοθεί στη δημοσιότητα οι αλλαγές του προτείνει ο «Καλλικράτης» για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμογή του.

 

  • Η σήμανση για τις θέσεις στάθμευσης στη Νέα Ερυθραία έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα ενεργοποιηθεί πιλοτικά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εξεύρεση ελεύθερων θέσεων χωρίς χρέωση γύρω από το εμπορικό κέντρο.

Όπως ανέφερε η Γενική Γραμματέας, του Δήμου, Χριστίνα Κοντάκου, το σύστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά για 140 θέσεις στάθμευσης χωρίς χρέωση, για να διευκολυνθούν οι επισκέπτες της Νέας Ερυθραίας.  Έτσι όποιος ψάχνει για πάρκινγκ στην περιοχή θα μπορεί να κατεβάσει μια εφαρμογή στο κινητό του, η οποία θα τον καθοδηγεί για να βρει ελεύθερο πάρκινγκ.

Αν πάνε όλα καλά τη δοκιμαστική περίοδο μπορεί το σύστημα να εξαπλωθεί σε όλη τη Ν. Ερυθραία, με στόχο όχι μόνο να διευκολύνει τους οδηγούς αλλά να προστατέψει και το περιβάλλον. Σύμφωνα  με μετρήσεις, ο μέσος όρος ψαξίματος για ελεύθερη θέση είναι περίπου 4 λεπτά, γεγονός που αν αποφευχθεί θα «χαρίσει»  περισσότερο οξυγόνο στην πόλη, αφού θα υπάρξει μικρότερη εκπομπή καυσαερίων.

 

  • Κινητοποίηση μέσα στο καλοκαίρι ετοιμάζει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, πρέπει με κάθε τρόπο να διατρανωθεί η αντίθεση της πόλης στην πρόθεση της Κυβέρνησης για τη λειτουργία των πλευρικών διοδίων. Άποψη με την οποία συμφωνούσε και η Κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση.

Έτσι όποιος θέλει να συμμετάσχει στην κινητοποίηση μπορεί να επικοινωνεί με το Δήμο Κηφισιάς, στα τηλέφωνα 213 2007100 και να ζητά το γραφείο αντιδημάρχου για το Κυκλοφοριακό, Γιώργου Τσούλου.

 

  • Ακόμα και για θέματα που υπάρχει ομοφωνία, περνάνε μέχρι και 45 λεπτά για να συμφωνήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι ότι συμφωνούν, θέλοντας απλώς να μιλήσουν οι περισσότεροι, έστω και για να εκφράσουν τη συμφωνία τους. Να παίζει άραγε ρόλο το γεγονός ότι τους παίρνει κάμερα, μια και τα συμβούλια βιντεοσκοπούνται; Άραγε αν δεν υπήρχαν κάμερες τα συμβούλια θα τέλειωναν πιο γρήγορα, κουβεντιάζοντας λογικές ώρες τα σοβαρά θέματα;