Τα ΚΤΕΛ ενώνουν τους υποψηφίους

ΟΑΣ
Τον Μάιο του 1988 είχαν ξεσηκωθεί για δεύτερη φορά οι κάτοικοι της Κηφισιάς αλλά και το Μαρουσιού για την υποβάθμιση του Ζηρινείου

Σάλος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες από την πρόθεση του Υπουργείου Μεταφορών να μεταφέρει στην Κηφισιά την αφετηρία για 2  λεωφορειακές γραμμές των ΚΤΕΛ που θα έχουν προορισμό το Βόρειο Τομέα της Αττικής. Σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι πήραν θέση αρνητική με προεξέχοντα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σταύρο Ζαπάντη, εκ μέρους του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου. Το θέμα σίγουρα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 3 Απριλίου, οπότε περιμένουμε και τις περαιτέρω εξελίξεις αντιδράσεις. Να σημειώσουμε ότι το 1984 είχε γίνει μια τεράστια κινητοποίηση εμπρός από το Δημαρχείο της Κηφισιάς εναντίον της μεταφοράς της αφετηρίας του τότε ΟΑΣ. Διαδηλωτές με μαύρες σημαίες είχαν κατακλύσει το χώρο έξω από το Δημαρχείο αναρτώντας πανό.

Οι επικεφαλείς των συνδυασμών  ανάρτησαν για το θέμα στο διαδίκτυο τις ακόλουθες  ανακοινώσεις:

ΚΤΕΛ ΚΑΖΟΥΛΗ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ ΚΤΕΛ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Τα ΚΤΕΛ ετοιμάζουν τη δημιουργία αφετηρίας μίας (1) ή το πολύ δύο (2) γραμμών ΚΤΕΛ στον Δήμο μας.

Η αφετηρία προγραμματίζεται να τοποθετηθεί στην οδό Γρ. Λαμπράκη πίσω από την βίλα Καζούλη και ΟΧΙ στον σταθμό του τρένου.

Η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς είναι ΑΝΤΙΘΕΤΗ σε αυτήν την κίνηση των ΚΤΕΛ και θα ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ στην υποβάθμιση της περιοχής που υπάρχουν δύο από τις πιο εμβληματικές εγκαταστάσεις της Πόλης μας. Η βίλα Καζούλη και το Ζηρίνειο στάδιο.

Ο Αντιδήμαρχος,

Υποδομών, Κυκλοφοριακού, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης

Σταύρος Ζαπάντης

 

 

Νίκος Χιωτάκης

Για την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου που μεταφέρει αφετηρίες
του βορείου τομέα των γραμμών ΚΤΕΛ στον σταθμό ΗΣΑΠ της Κηφισιάς , και
η οποία σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα  θα πρέπει να υλοποιηθεί εντός 45
ημερών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης  ο Νίκος Χιωτάκης
δήλωσε:

«Με αίσθημα ευθύνης δηλώνουμε κατηγορηματικά προς τους πολίτες της
Κηφισιάς πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε την
μετακόμιση των ΚΤΕΛ στη πόλη μας !!!

 

Σε συστράτευση καλεί ο Αλέξης Μακρής

Ισχυρό μήνυμα να στείλουν όλοι μαζί οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο της Κηφισιάς στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προτείνει ο υποψήφιος δήμαρχος Αλέξιος Μακρής.  Όλοι φαίνεται να συμφωνούν ότι η απόφαση που ενέκρινε το Υπουργείο για μεταφορά του τέρματος για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αττικής του Βόρειου Τομέα στον σταθμό του Ηλεκτρικού της Κηφισιάς, θα υποβαθμίσει την πόλη.

Αφού λοιπόν συμφωνούν, ας μην χρησιμοποιήσει ο καθένας το θέμα για να αποσπάσει εντυπώσεις και ψήφους ο ίδιος, αλλά ας συστρατευθούν, φτιάχνοντας κοινό μέτωπο απέναντι στην απόφαση αυτή.

 

Γιώργος Παπαδόπουλος

 

Ποτέ στο παρελθόν ουδείς είχε διανοηθεί ούτε καν να το θέσει ως πρόταση !!!
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία ενέργεια που θα υποβαθμίζει το
βιοτικό επίπεδο της πόλης και καλούμε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή να
υπερασπιστεί τα αυτονόητα για τους δημότες μας ! Ο Δήμος Κηφισιάς
διεκδικεί καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητα των πολιτών και όχι
αποφάσεις που υποβαθμίζουν την ιστορική μας πόλη !» Άραγε η παρούσα Δημοτική Αρχή θα ανεχθεί και την απόφαση για μεταφορά και την πρόταση για μεταφορά των ΚΤΕΛ (τέρμα και αφετηρία) Βορείου Άξονα .
Το τμήμα της διαδρομής των ΚΤΕΛ θα αγγίζει όπως ενημερωθήκαμε, τα 13 χιλιόμετρα και από εκεί θα ξεκινούν και θα καταλήγουν τα ΚΤΕΛ της Σκάλας Ωρωπού µε 13 δρομολόγια ημερησίως, του Καπανδριτίου µε 12 δρομολόγια και των Αγίων Αποστόλων µε 11 δρομολόγια. Οι δευτερεύοντες προορισμοί που θα εξυπηρετούν τα θα είναι ο Ωρωπός, το Μαρκόπουλο, το Δήλεσι, το Χαλκούτσι και ο Βαρνάβας.
Φυσικά και δεν πρόκειται ουτε να δεχτούμε, ούτε να ψηφίσουμε, ούτε να πραγματοποιήσουμε, από οποία θέση και αν βρισκόμαστε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, καμιά τέτοια πρόταση.
Ουδέποτε κάνεις, δεν είχε σκεφτεί να υποβαθμίσει κατά αυτόν τον τρόπο τον ιστορικό μας Δήμο.
Στόχος μας η Κηφισιά να αποκτήσει και πάλι την χαμένη της αίγλη. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πραγματικά έναν Δήμο με Αξία

 

Γιώργος Σκορδίλης

 

Η δημοτική μας παράταξη “αλλάΖΩ την πόλη μου” έχει υψηλή της προτεραιότητα την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στην πόλη προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένα μέτρα . Αυτονόητα λοιπόν είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενδεχόμενο μεταφοράς σταθμών μετεπιβίβασης σε οποιοδήποτε σημείο του Δήμου αφού ήδη υπάρχει συνολική επιβάρυνση και ιδιαίτερα στο χώρο γύρω από το σταθμό του ΗΣΑΠ.

Απορία προκαλεί το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν διαρροές στον τύπο από τον Νοέμβριο του 2018 σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών, δεν υπήρξε καμμία αντίδραση από την διοίκηση του Δήμου. Υπάρχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ή κυκλοφοριακή μελέτη από το υπουργείο για την αλλαγή αυτή; Υπάρχει σύνδεση της εν λόγω απόφασης με το θέμα των διοδίων ;

Συντασσόμαστε με οποιαδήποτε πρωτοβουλία στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση που θα αποσαφηνίσει τα ερωτήματα που προκύπτουν.

 

Σάντυ Πατρινού

 

ΚΤΕΛ και ΚΗΦΙΣΙΑ

Τώρα που όλοι βγάλαμε τις αυτονόητες κατ’ εμέ, ανακοινώσεις περί της θέσης μας απέναντι στο θέμα της αφετηρίας των ΚΤΕΛ στον ΗΣΑΠ Κηφισιάς, ας βάλουμε τα προεκλογικά μολύβια κάτω και ας πράξουμε αυτό που πραγματικά θα έχει αποτέλεσμα. Η πόλη έχει και Διοίκηση και, κυρίως, Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό όργανο για τα θέματα της πόλης από αυτό. Άλλωστε, για την εκλογή μας σε αυτές τις θέσεις ζητούμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Ας μαζέψουμε και υπογραφές, ας βγούμε και στα ΜΜΕ, αυτό όμως δεν αποτελεί πανάκεια. Απαιτείται συντονισμός και μεθοδικότητα από όλους μας. Άρα:

Ως δημοτική σύμβουλος, απαιτώ να συζητηθεί το θέμα την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο ως έκτακτο, με σοβαρότητα και μεθοδικότητα. Γι’ αυτό ο Δήμαρχος οφείλει θεσμικά να καλέσει εκπρόσωπο του Υπουργείου Μεταφορών, και του ΟΑΣΑ και των ΚΤΕΛ για επίσημη ενημέρωση. Η Πρόεδρος του ΔΣ οφείλει να ζητήσει πλήρη φάκελο για το θέμα από τις υπηρεσίες του δήμου και έγγραφες απόψεις τους, ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, για να γνωρίζουν αν και ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα. Όχι μόνο για να αντιταχθούν στην εφαρμογή της απόφασης περί της μεταφοράς, αλλά για να αποφασίσουν και να καθορίσουν το τι θα γίνει από τις υπηρεσίες του δήμου για την αντιμετώπιση του θέματος.
Ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης που δεν εκπροσωπείται στο ΔΣ, έρχομαι στη συνεδρίαση, ενημερώνομαι, εκφράζω άποψη, συμβάλλω με προτάσεις μου στη λήψη των αποφάσεων, και βοηθώ στην εφαρμογή τους. Ας μην περιμένουμε την εφαρμογή του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ. Η διάθεση συνεργασίας και συλλογικής δράσης αποδεικνύεται έμπρακτα.
Ως πολίτης, συμμετέχω, ενημερώνομαι και ενημερώνω και τους άλλους, είτε με υπογραφές, είτε μέσω των συνοικιακών συμβουλίων και συμμετέχω στις όποιες δράσεις. Απαιτώ από αυτούς που με εκπροσωπούν ή επιθυμώ να με εκπροσωπήσουν να είναι εκεί. Μαζί. Τώρα.