Το ανθολόγιο του Μιχάλη

tranakas1a

Συγκίνηση και μνήμες γέμισε το άλσος της Κηφισιάς την Πέμπτη 10 Μαΐου το απόγευμα, στην παρουσίαση του βιβλίου – αφιερώματος στον Μιχάλη Τράνακα.

tranakas2aΣυγγενείς, φίλοι και γνωστοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εφημερίδας «Κηφισιά», αλλά και της οικογένειας Τράνακα και από νωρίς έφτασαν στο όμορφο χώρο που φιλοξενεί η Ανθοκομική Έκθεση στο Άλσος Κηφισιάς, προκειμένου να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους από τον Μιχάλη Τράνακα.

tranakas3aΉρθαν επίσης να δουν και να πάρουν το βιβλίο – ανθολογία, που ετοίμασαν οι Εκδόσεις Κηφισιά, «Αράδες Μνήμης», στο οποίο υπάρχουν επιλεγμένα κείμενα του Μιχάλη, δημοσιευμένα στην «Κηφισιά», αλλά και σε τοπικές εφημερίδες των Παξών και της Κέρκυρας.

tranakas6aΣυντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Έρικα Αθανασίου. Οι ομιλητές με λίγα λόγια ξετύλιξαν τις αναμνήσεις τους. Και ήταν πολλές, αφού ο Μιχάλης είχε πλούσια κοινωνική δράση σε πολλούς τομείς.

Μίλησαν οι Φραντσέσκο Βιανέλλο, Γιώργος Οικονομίδης, Νίνα Βλάχου, Γιάννης Μελάς, Ουρανία Παρδάλη- Νομικού, Νίκος Κυπραίος, Ντίνα Τράνακα και τελευταίος ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ενώ κείμενα διάβασαν η Έλενα Παναγιωτοπούλου και η ανιψιά του Ελίνα Ραϊμόνδου. Την εκδήλωση έκλεισε η προβολή ενός σύντομου βίντεο, που επιμελήθηκε η Έρικα Αθανασίου, με φωτογραφίες του Μιχάλη Τράνακα από την προσωπική και οικογενειακή του ζωή.

tranakas4aΗ Ντίνα Τράνακα διευκρίνισε ότι το βιβλίο εκδόθηκε για να παραμείνει η μνήμη του πατέρα της άσβεστη και στις επόμενες γενιές, αλλά και για να ενισχυθεί η εφημερίδα «Κηφισιά», που τόσο πολύ αγαπούσε ο Μιχάλης.

tranakas5a Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μας στην πρώτη αυτή παρουσίαση του βιβλίου.

Γιάννης Γρηγοράκος

tranakas8a

tranakas7a

tranakas9a