Το ύψος μειώνει

zirinion1

Ενώ οι αθλητικές ομάδες της Κηφισιάς ανεβαίνουν συνεχώς σε κατατάξεις και κατηγορίες, τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τους αθλητικούς χώρους του Ζηρινείου, λόγω διάφορων συγκυριών. Αρχικά η περιπέτεια με την ανακατασκευή του ταρτάν, έχει δυστυχώς χρονίσει, με τους αθλητές μας να χρησιμοποιούν το διπλανό κτήμα Συγγρού για να προπονηθούν. Οποιοσδήποτε όμως, ακόμα και αν δεν είναι αθλητής, γνωρίζει ότι διαφέρει η προπόνηση σε ανώμαλο έδαφος και σε ταρτάν, ειδικά όσον αφορά τα αγωνίσματα ταχύτητας.

Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί κυρίως του παράλογου τρόπου που λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση και συγκεκριμένα στην παρούσα φάση με το σύστημα των μειοδοτικών διαγωνισμών, όπου όπως αποδεικνύεται αν κάποιος εργολάβος αποφασίσει να καταστρέψει έναν διαγωνισμό βρίσκει πολλές τρύπες.

Δεν μας έφτανε όμως το ταρτάν, τώρα δημιουργήθηκε ένα ακόμα  μεγάλο πρόβλημα, αυτή τη φορά  για την ομάδα βόλεϊ αντρών του ΑΟΚ, η οποία εδώ και τρία συνεχόμενα χρόνια «χτυπάει» τους τελικούς των πρωταθλημάτων και του κυπέλου.

Οι ανταγωνιστές της ομάδας κυρίως, οι μεγάλες ομάδες, ανακάλυψαν ότι ο ΑΟΚ δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το κλειστό γήπεδο του Ζηρινείου για τους αγώνες, γιατί έχει ύψος μόλις 7,40 μέτρα και όχι 8, όπως είναι τα διεθνή στάνταρ. Εν τω μεταξύ το κλειστό γήπεδο έχει κατασκευαστεί με χρήματα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πριν από καμιά 15αριά χρόνια, άρα θα έπρεπε να τηρεί κάποια στάνταρ και είναι μάλλον παράξενο που αυτό δε συμβαίνει.

Η ομάδα μας λόγω αυτής της μικρής διαφοράς ύφους, γύρω στους 56 πόντους, αναγκάστηκε στον τελευταίο αγώνα της που τον είχε εντός έδρας, να τον παίξει σε άλλο γήπεδο, χάνοντας το πλεονέκτημα έδρας αλλά και πολύτιμους βαθμούς. Μάλιστα σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης το καυτηρίασε, λέγοντας ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση με την ανακατασκευή του Ζηρινείου, για το καλό της ομάδας.

Το θέμα λοιπόν συζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 5 Απριλίου και το έφερε ο κ. Χιωτάκης, γιατί γινόταν και συζήτηση για την αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου.  Ο πρώην δήμαρχος ανέφερε  ότι πρέπει να γίνει εγγραφή με το ποσό των 60 χιλ. ευρώ, ώστε να γίνει εκσκαφή του δαπέδου και να  αποκτήσει το ύψος των 8,00 μέτρων που απαιτείται. Ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος όμως, ύστερα  και από την εμπειρία με το ταρτάν με τίποτα δεν τολμάει να ξεκινήσει ένα έργο που μπορεί να ξεκινήσει σήμερα και κανείς να μην μπορεί να προβλέψει  το χρονοδιάγραμμα περάτωσής του. Έργο που θα φέρει προβλήματα και στις υπόλοιπες ομάδες που χρησιμοποιούν το κλειστό του Ζηρινείου, κάνοντάς το μέσα και έξω ουσιαστικά άχρηστο.

Η λύση που ψάχνουν από τη Διοίκηση του Δήμου είναι να αποφύγουν να πραγματοποιήσουν την επέμβαση, με διάφορες προσφυγές, μια και  στην ίδια θέση με τον ΑΟΚ σίγουρα βρίσκονται και άλλες μικρότερες ομάδες. Άλλη λύση που προτείνεται είναι να γίνει το έργο  χωρίς διαγωνισμό, για αυτό όμως απαιτείται  συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο πρώην Δήμαρχος επέμενε στην εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα του έργου και για αυτό το λόγο δεν ψήφισε ο ίδιος και η παράταξή του, όλη την  πρόταση της αναμόρφωσης.  Η πρόταση όμως περιείχε και ένα κονδύλι για την κατασκευή του 1ου Δημοτικού της Κηφισιάς από το Δήμο, αφού ο αρμόδιος οργανισμός, ο ΚΤΥΠ, που είχε αναλάβει εδώ και πολλά χρόνια το έργο το έχει εγκαταλείψει με αποτέλεσμα να παραμένει  το κτίριο μισοτελειωμένο.

Έτσι λύση δε δόθηκε και τα πράγματα παραμένουν ως έχουν προς το παρόν.  Μια συμφωνία όμως μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο σίγουρα θα βοηθούσε στο να προχωρήσουν καταστάσεις.  Μια γενική δυσαρέσκεια όμως από τους αθλητές που χρησιμοποιούν το Ζηρίνειο σίγουρα δε θα άφηνε τις καλύτερες εντυπώσεις για τη σημερινή διοίκηση, κάτι που θα βοηθούσε την παλιά.