Φτωχότερο το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο

eleftheropanepisthmio1

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο έχασε πρόσφατα δύο από τους πολύτιμους συνεργάτες του και με ανακοίνωσή του αποτίνει φόρο τιμής σε αυτούς.

Ένας από τους πρωτεργάτες του θεσμού  του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Κηφισιάς,  που συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια συνεχούς  λειτουργίας, ήταν ο συμπολίτης μας Χρύσης Πελεκίδης, ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος πρόσφερε ανιδιοτελώς και ανελλιπώς τις υπηρεσίες του επί 9 χρόνια,  μέχρι που αποσύρθηκε για λόγους υγείας, συνεχίζοντας όμως μέχρι το τέλος της ζωής του, το περασμένο Σάββατο, να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια διάδοσης της ιστορικής γνώσης στο ευρύ κοινό.

Σημαντικός συνεργάτης επίσης ο Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας, Σπύρος Μοσχονάς, ο οποίος  απεβίωσε το καλοκαίρι. Υπήρξε συνδιευθυντής στο Βαρβάκειο στη δεκαετία του 1970, ενώ στη συνέχεια εξελέγη Καθηγητής Φιλοσοφίας στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Εργαζόταν με πάθος για την προαγωγή της φιλοσοφίας στην εκπαίδευση και εξέδιδε το περιοδικό «Φιλοσοφία και Παιδεία». Δεν έπαψε να προσφέρει τη γνώση του ανιδιοτελώς μέχρι το τέλος της ζωής του.