Όνειρα για τη στέγαση του πολιτισμού

politismos2a

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τη εύρεση οικοπέδου που θα μπορέσει να στεγάσει μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κατάλληλη για πολιτιστικές χρήσεις παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό της Κηφισιάς.

Η Ένωση Πολιτών «Φίλοι του Κέντρου Πολιτισμού Κηφισιάς», με ιδρυτικά μέλη τους Ε. Κούτση, Α. Κουρέπη, Λ. Ρακιτζή, Α. Καρρά, Α. Αλιπράντη, Ι. Λάκατζη και Μ. Μάστρακα, ετοίμασε μια ωραία καλλιτεχνική βραδιά για να συντροφεύσει την παρουσίαση, η οποία έγινε με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων.

Τέσσερα οικόπεδα παρουσιάστηκαν και τα οποία τηρούν κάποιες από τις προϋποθέσεις και αυτά αναδείχτηκαν με χάρτες και σκαριφήματα. Η Ένωση κάλεσε τους δημότες και τους φορείς του Δήμου να γραφτούν μέλη χωρίς οικονομική επιβάρυνση, κυρίως για «ηθική συμπαράσταση» στο όλο εγχείρημα και ως «μοχλός πίεσης» προς το Δήμο και τους έχοντες και κατέχοντες συμπολίτες μας, όπως αναφέρουν. Η στήριξη αυτή μπορεί να γίνει και με κάθε πρόσφορο τρόπο, ως ειδική συνδρομή λόγω ειδικών γνώσεων & εμπειριών και με τυχόν σημαντικές γνωριμίες ενδιαφερομένων Χορηγών ή Δωρητών, προς τους οποίους θα γίνει σύντομα πρόσκληση προς ενημέρωση για εκδήλωση τυχόν ενδιαφέροντος προς συλλογική ή μονομερή οικονομική κάλυψη, όπως έχει συμβεί σε παρόμοιες περιπτώσεις χάριν υστεροφημίας.

politismos1aΗ βραδιά ξεκίνησε με το περίφημο «Βαλς της Κηφισιάς» του Αντώνη Ζοάννου (στίχοι –μουσική) με ερμηνευτή τον Σπύρο Αυγουστάτο και έκλεισε με την απονομή προς τη πρόεδρο της Χορωδίας Κηφισιάς 1937, Δέσποινας Βανταλή, αναμνηστικής πλακέτας για τη συνεισφορά της Χορωδίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Κηφισιάς.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» και έκαναν παρεμβάσεις ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η πρόεδρος του «Βικέλα» Σίσσυ Παπασπύρου, αλλά και αρκετοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων.