Όσα παίρνει ο άνεμος

σκουπίδια

Φαίνεται ότι περνάει κόσμος από το Πολυδύναμο Κέντρο Κηφισιάς. Τα σημάδια είναι ορατά ακόμα και τις ώρες που δεν λειτουργεί. Μπουκαλάκια από νερό, ποτήρια από καφέδες, σακουλάκια από κρουασάν περιφέρονται στον απέναντι ακάλυπτο χώρο, κάνοντας τους κατοίκους της γειτονιάς να νιώθουν ότι ζουν κοντά σε μια εν δυνάμει χωματερή.

Πολυδύναμο Κέντρο
Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής

 

Κουτούπη
Η βίλα Κουτούπη κόσμημα για την περιοχή δεσπόζει ενώ σε λίγο θα λειτουργήσει και η Αρχαιολογική Συλλογή, οπότε πρέπει όλη η περιοχή να αναβαθμιστεί

Τα παράπονά τους στον Δήμο για καθαρισμό του χώρου δεν ευδοκίμησαν. Εξάλλου πρόκειται για ιδιωτικό χώρο, που δεν έχει δικαίωμα ο Δήμος να καθαρίσει. Το ερώτημα είναι γιατί βρίσκονται τα σκουπίδια εκεί.  Ο περαστικός βλέποντας ένα άδειο μπουκάλι πεταμένο εκεί νιώθει ότι μπορεί να πετάξει και το δικό του παρότι κοντά βρίσκεται κάδος  ή φταίει ο τρόπος που αδειάζει ο κάδος;  Υπάρχει περίπτωση κατά τη μεταφορά των σκουπιδιών από τον κάδο στο απορριμματοφόρο, το αεράκι στέλνει τα πιο ελαφρά αντικείμενα στο απέναντι οικόπεδο.

Μήπως θα ήταν καλή ιδέα μια δράση από το Πολυδύναμο της Κηφισιάς και όσους συμμετέχουν σε αυτό  να πάρουν δυο σακούλες και να καθαρίσουν το οικόπεδο;  Κάτι τέτοιο θα έκανε κάποιον να σκεφτεί δυο φορές πριν ξαναπετάξει κάτω το μπουκαλάκι του και σίγουρα δεν θα μπορούσε να παραπονεθεί και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου ότι του καταπάτησαν την περιουσία του.