Όταν το άσπρο γίνεται …Μαύρο

ERYTHROS-STAYROS
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Λαθροδήμαρχος» θα μείνει στην ιστορία της Κηφισιάς ο Γιώργος Θωμάκος, σύμφωνα πάντα με τον δημοτικό σύμβουλο εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Αυγής, Γιάννη Καπάτσο και η δήλωση διατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου. Και αυτό γιατί το 2017 ο Δήμαρχος Κηφισιάς επέτρεψε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό να εγκαταστήσει «λαθρομετανάστες», ο όρος και πάλι από κάποια σκοτεινή Αυγή. Οι συγκεκριμένοι «λαθρομετανάστες» ήταν 10 ασυνόδευτα παιδιά.

Κατά την ερμηνεία που δίνεται στον «λαθρομετανάστη» μάλλον και το «λαθροδήμαρχος» θα πρέπει να σημαίνει ότι έχει βρεθεί χωρίς να το δικαιούται στη θέση του δημάρχου.  Ίσως κατά τη γνώμη του δημοτικού συμβούλου θα έπρεπε να είχε καταλάβει με κάποιον άλλον τρόπο τη θέση και όχι μετά από εκλογές.

Η πρόεδρος Ντέμη Αγαπάκη, δεν μπορούσε παρά να του αφαιρέσει τον λόγο, παρόλα αυτά το δηλητήριο είχε ξεχυθεί στην αίθουσα.

Είναι παράξενο ότι σε περίοδο προεκλογική ο Γιάννης Καπάτσος κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις.  Να του ξεφεύγουν δεν μπορεί, διότι έχει αποδείξει ότι δουλεύει με σύστημα. Ποιους άραγε επιθυμεί να κερδίσει; Πόσο φασιστική θεωρεί την ιδεολογία των εν δυνάμει ψηφοφόρων του; Προστάτης των αδικημένων στο διαδίκτυο, στο Συμβούλιο δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει τις χρυσαυγίτικες καταβολές του.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει και με ποιον τρόπο θα συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές.  Ως επικεφαλής ή ενταγμένος σε κάποιον συνδυασμό που θεωρεί ότι τον χωράει;

Πώς όμως θυμήθηκε το θέμα των προσφύγων και επιτέθηκε στον Δήμαρχο;

Στο Συμβούλιο της Τετάρτης ο κ. Θωμάκος ανέφερε ότι κέρδισε ο Δήμος την αγωγή εναντίον  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το κληροδότημα της οδού Γεωργαντά 3, στο Κεφαλάρι και πολύ σύντομα το κτίριο θα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου. Άλλο ένα κτίριο που ρημάζει στα όρια του Δήμου, κληροδοτήματα που δύσκολα εκπληρώνουν τον σκοπό τους.Συμβούλιο Καπάτσος

Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Παπαδόπουλος, ήθελε να χρεωθεί το γεγονός ότι το κτίριο θα ανήκει πλέον στο Δήμο στην κινητοποίηση που έκαναν  δημοτικοί σύμβουλοι, σύλλογοι και κάτοικοι το 2017 να μην έρθουν ανήλικοι μετανάστες στο κτίριο. Κίνηση στην οποία είχε πρωτοστατήσει και ο ίδιος. Κίνηση που χάρισε στην Κηφισιά τεράστια αρνητική δημοσιότητα.

Ψηφοφόρους που στήριξαν την κίνηση αυτή στους οποίους ίσως αποβλέπει τόσο ο Γιάννης Καπάτσος, όσο και ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ντέμη Αγαπάκη, η οποία προΐστατο εκείνη την εποχή της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, ανέφερε ότι το κτίριο μπορούσε να είχε περιέλθει στο Δήμο από το 2010  αλλά μέχρι και το 2017, που έγινε η κίνηση από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν είχε γίνει καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση από την προηγούμενη διοίκηση.

Ο δήμαρχος είπε ότι ταυτόχρονα με τη συζήτηση της πρότασης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη μεταφορά για ένα μικρό διάστημα των 7- 8 ασυνόδευτων ανηλίκων, είχε ξεκινήσει τη διαδικασία της αγωγής για να περιέλθει το περιουσιακό αυτό στοιχείο στο Δήμο Κηφισιάς.

Το να συζητάμε ακόμα για 7 – 8 παιδιά, από οπουδήποτε και να ήταν, χωρίς γονείς, που θα φιλοξενούνται για λίγο διάστημα στην πόλη μας και τελικά δεν ήρθαν κιόλας μετά από δύο χρόνια, δεν ξέρουμε τι μπορεί να δείχνει για την ποιότητα των συζητήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και για αυτούς που προκαλούν τέτοιες συζητήσεις.