10 χρόνια Ένωση Γονέων Κηφισιάς

hmerida1
Η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κατερίνα Παπαλυμπέρη παρμβαίνει στην συζήτηση

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του επετειακού εορτασμού από την ίδρυση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς, την Κυριακή 2 Απριλίου.

planhtario1Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με προβολές στο πλανητάριο καθώς και την θεατρική παράσταση «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» αποκλειστικά για τους μαθητές και τους γονείς των σχολείων του Δήμου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

omilhtes-goneis1
Επιστήμονες -ομιλητές παρουσίασαν πτυχές της μαθητικής ψυχολογίας
asteriou-papazoglou
Η διευθύντρια του 2ου Λυκείου Τζίνα Στασινοπούλου, η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Παπάζογλου και η πρόεδρος της 2βάθμιας Επιτροπής Παιδείας Κηφισιάς Πόλυ Αστερίου
thomakos-goneis1
Χαιρετισμό απηύθηνε και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Πτυχές που συμβάλλουν στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού στο σχολικό & κοινωνικό περιβάλλον,  Σύγχρονες προκλήσεις, αιτίες & διαχείριση» στον πολυχώρο του Λύρειου Γυμνασίου -Λυκείου. Στην Ημερίδα υπήρξε πλούσια θεματολογία που ανέπτυξε την σημαντικότητα να καλυφθούν ελλείψεις στην εκπαίδευση ως προς την φυσική αγωγή και την καλλιτεχνική εκπαίδευση καθώς επίσης αναδεικνύοντας και τονίζοντας παράλληλα τον εξεταστικό κεντρικό χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος σήμερα.

goneis1
Ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Αρβανιτίδης και μέλος της Ένωσης Γονέων

 

 

 

Αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα οι αιτίες που συμβάλλουν καταλυτικά στην έντονη συμπεριφορά μαθητών μέσα στην σχολική κοινότητα αλλά και στην επιλογή του διαδικτύου ως αποκλειστικό μέσο επικοινωνίας και διασκέδασης. Τονίστηκε η σημαντική συμβολή των γονιών στην αντιμετώπιση όλων αυτών των δυσκολιών μέσα από την ανάπτυξη της δράσης τους στα συλλογικά τους όργανα. Τέλος ειδικοί ψυχικής υγείας αλλά και πανεπιστημιακοί γιατροί δημόσιων δομών που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ανέδειξαν το πολύ σοβαρό θέμα της ψυχικής υγείας και διατροφικών διαταραχών. Ερωτήσεις και παρεμβάσεις των συμμετεχόντων συνέβαλλαν στην ανάπτυξη συζήτησης σε κάθε ενότητα.

ntokimanter-afisa

palaiokrassas
Ο σκηνοθέτης Λουκάς Παλαιοκρασσάς μίλησε για το ντοκιμαντέρ Τέλος Χρόνου

Το απόγευμα η θεματολογία συνοψίστηκε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Τέλος χρόνου» που περιγράφει την ζωή στην σημερινή σχολική κοινότητα και πραγματοποιήθηκε συζήτηση παρουσία του σκηνοθέτη. Κατά την διάρκεια της ημερίδας λειτούργησε πασχαλινό εργαστήρι προκειμένου να απασχοληθούν οι μικροί μαθητές, καθώς και τραπέζι με παιδικά βιβλία, καθώς η 2 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

biblio1
Ημέρα παιδικού βιβλίου η 2α Απριλίου

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Κηφισιάς δεσμεύτηκε να συνεχίσει με μεγαλύτερη επιμονή και ένταση διεκδικώντας την λήψη μέτρων για ασφαλή κτίρια, μεταφορές μαθητών, για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.

 

 

Προϋπόθεση η ανάπτυξη της συλλογικής δράσης των γονιών μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του Δήμου Κηφισιάς προκειμένου να υλοποιηθεί το διήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.