Αποτροπιασμός για την επίθεση με βιτριόλι

kyrillossite1

Δεν ήθελε να αποσχηματιστεί από καλόγερος και έρανε με βιτριόλι, τους αρχιερείς- δικαστές του αλλά και δικηγόρους και το φύλακα που πήγε να τον συλλάβει, ο ιερομόναχος από τη Βέροια, το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουνίου. Το περιστατικό έγινε στην Συνοδική Αίθουσα της Μονής Πετράκη στην Αθήνα, όπου είχε προσαχθεί ο δράστης ώστε να εξεταστούν οι κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος που ήταν παρών στο περιστατικό. Την πληροφορία επιβεβαιώνουν και πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

  Οι ιεράρχες οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο είναι Μητροπολίτες  Κασσανδρείας Νικόδημο, Άρτης Καλλίνικο, Δρυϊνουπόλεως Ανδρέα, Ζακύνθου Διονύσιο Δ’,  Κηφισιάς Κύριλλο, Γουμενίσσης Δημήτριο και Γλυφάδας Αντώνιο

Ο ιερομόναχος είχε σε α΄βαθμό καθαιρεθεί και το απόγευμα της Τετάρτης το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του.

Αίφνης, ο ιερομόναχος, που όπως απεδείχθη κουβαλούσε πάνω του βιτριόλι, το έβγαλε από την τσέπη του και το έριξε στα πρόσωπα και τα χέρια των παριστάμενων Μητροπολιτών, τραυματίζοντας επτά από αυτούς.

Δέκα οι τραυματίες

Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών είναι δέκα καθώς πέραν των επτά Μητροπολιτών, έχουν τραυματισθεί ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη καθώς και ακόμη δύο άτομα, δικηγόροι στο επάγγελμα.

Ο δράστης συνελήφθη ενώ στο «Λαϊκό» έσπευσαν ο Υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σήμερα 24 Ιουνίου η Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την υγεία του Μητροπολίτη μα:
” Κατόπιν της πρωτοφανούς και αποτρόπαιας εγκληματικής πράξης, η οποία έλαβε χώρα κατά την συνεδρίαση του Συνοδικού Δικαστηρίου στην Ιερά Σύνοδο εις βάρος των Μητροπολιτών – μελών αυτού, σας ενημερώνουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κύριλλος είναι καλά στην υγεία Του και θα παραμείνει σήμερα για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών – Γ. Γεννηματάς.”
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το αποτρόπαιο περιστατικό:

“Η νέα βαρβαρότητα, σε θεωρητικά “απόρθητο” σημείο – την έδρα της Ιεραρχίας – μας προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό. Συμπαράσταση και Προσευχή για τον Μητροπολίτη Κηφισίας , Αμαρουσίου και Ωρωπου κ. Κύριλλο και τους λοιπούς Αδελφούς του. Πληροφορία αυτής της στιγμής, οτι θα σωθεί η όραση του.

Ο Θεός Βοηθός.”

Εκ μέρους του Δημοτικού μας Συμβουλίου εκδόθηκε το κάτωθι ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο,

 

Καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια, βάρβαρη και εγκληματική πράξη που συνέβη στον ιερό χώρο της έδρας του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, όπου μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι και ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, καθώς και σε όλους τους Μητροπολίτες και μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου που δέχτηκαν την επίθεση και τους εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

 

Η συνεργάτης μας Φλώρα Μυρσαλιώτου, η οποία παρακολουθόυσε το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 23 Ιουνίου αμέσως με το που ανακοινώθηκε η είδηση από τον Δήμαρχο, σημείωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

” Μία επίθεση με βιτριόλη στην έδρα της ιεραρχίας στη Μονή Πετράκη με θύματα ιεράρχες εκ των οποίων και τον δικό μας Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος. Έχει συλληφθεί ήδη ένα άτομο. «Εκφράζουμε όλοι τον αποτροπιασμό μας είπε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος μόλις τώρα κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. Μία ακόμη βαρβαρότητα στην Κοινωνία μας και ευχόμαστε περαστικά σε όλους τους Ιεράρχες, ο Θεός να τους βοηθήσει». Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Κηφισίας, Γλυφάδας, Κασσανδρείας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Ζακύνθου και Γουμενίσσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ σε σοβαρή κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι στο Λαϊκό Νοσοκομείο.”