70η Ανθοκομική με πολλές αλλαγές

70-antokomiki1

Αμέσως μετά το Πάσχα, από τις 10 έως τις 26 Μαΐου θα διαρκέσει η φετινή Ανθοκομική Έκθεση η 70η κατά σειρά, με αρκετές αλλαγές από τις άλλες χρονιές. Το κυριότερο φυσικά είναι πως  παρά την κατάργηση του νομικού προσώπου, η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα του Δήμου. Αυτό δεν αλλάζει τη σημασία του θεσμού και ο Δήμος Κηφισιάς περιμένει τους επισκέπτες αυτής της διοργάνωσης να γιορτάσει μαζί του τον ερχομό της Άνοιξης.

Υπεύθυνη αντιδήμαρχος της Ανθοκομικής είναι η  Έλενα Χρονοπούλου, η οποία και προσπαθεί παρά το σύντομο διάστημα στο οποίο έχει την αρμοδιότητα να φέρει σε πέρας όλα τα διαδικαστικά για την πραγματοποίηση αυτής της Έκθεσης, η οποία είναι φυσικά και η πρώτη αυτής της Δημοτικής Αρχής. Μάλιστα ακούμε πως υπάρχει και αρκετή στενότητα στα οικονομικά όχι μόνο για την διεξαγωγή της Έκθεσης αλλά και γενικότερα για όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου.

Ένα άλλο στοιχείο είναι η ημερομηνία διοργάνωσης της Έκθεσης, η οποία είναι ουσιαστικά στα μέσα Μαΐου και όχι στην αρχή και πολύ κοντά στις ευρωεκλογές. Ελπίζουμε να μην επηρεάσουν αυτοί οι δύο παράγοντες την διεξαγωγή της Έκθεσης, αντίθετα στην δεύτερη περίπτωση βλέπουμε αθρόα προσέλευση  πολιτικών, όλων των παρατάξεων προς άγραν ψήφων, πράγμα που μπορεί να προελκύσει δωρεάν και την δημοσιότητα της Έκθεσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων. Όσον αφορά την αργοπορία διεξαγωγής της Έκθεσης, αυτό είναι φυσικά αποτέλεσμα της γιορτής του Πάσχα αλλά και της μετάθεσης της αργίας της Πρωτομαγιάς, την Τρίτη του Πάσχα στις 7 Μαΐου.

Οι εκδόσεις «Κηφισιά» αποφάσισαν φέτος να απέχουν από την διοργάνωση, όσον αφορά τουλάχιστον την παρουσία περιπτέρου, καθαρά για τεχνικούς λόγους αλλά θα βρισκόμαστε δίπλα στο θεσμό, όπως τόσα χρόνια σχεδόν από την ίδρυση της εφημερίδας μας το 1964.