Αγιοδημητριάτικα

xrysanthemo1a

Αγιοδημητριάτικα τα αποκαλούν καμιά φορά τα χρυσάνθεμα. Λουλούδια που αναδεικνύουν την ομορφιά τους κυρίως κοντά στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, στις 26 Οκτωβρίου.

Με κίτρινα χρυσάνθεμα γέμισε η Κηφισιά, ενώ πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Κηφισιάς. Έτσι λοιπόν φυτεύτηκε η κεντρική σέρα στην πλατεία πάνω από το Parking Πλατάνου, υπό την επίβλεψη της αρμόδιας Αντιδημάρχου Πρασίνου Νίνας- Ασπασίας Βλάχου. Η πλατεία είναι μιά μυρωδική ανάσα στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο άλσος, με φυτεύσεις κυρίως αρωματικών φυτών και βοτάνων, ενώ το κίτρινο των χρυσάνθεμων δίνουν την αίσθηση ενός ηλιακού χειμάρου.

Οι φθινοπωρινές φυτεύσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου συνεχίζονται και σε άλλα σημεία της πόλης. Στόχος η αισθητική αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων αλλά και η αίσθηση της εναλλαγής των εποχών. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Ζαπάντης με ανάρτησή του είχε αναφέρει πως «Κάτι ετοιμάζεται στην πλατεία που συνδυάζει πολιτισμό και παιδεία. Τέχνη και γράμματα. Κάτι που θα μεταφέρει τη σοφία των Αρχαίων προγόνων μας, στο σήμερα».