Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Γιάννης Παντελεάκης- Μιχαηλίδης

panteleakis-symboulio

Την ανεξαρτητοποίησή του υπέβαλε σήμερα 27 Ιουλίου και δεύτερος σύμβουλος της Διοίκησης Θωμάκου, ο Γιάννης Παντελεάκης – Μιχαηλίδης.

Βέβαια η παραίτηση του Γιάννη δεν ήταν σαν κεραυνός όπως η παραίτηση της προέδρου του ΔΣ Λίλας Παπαδημητρίου αλλά είχαν προηγηθεί κάποια σημάδια δυσαρέσκειας,τα οποία δεν είχε κρύψει.

Ο Γιάννης Παντελεάκης πέρυσι το καλοκαίρι είχε εκράσει δρυμία κριτική για την άσκηση εξουσίας του Βαγγέλη Αυλήτη, του άμεσου συνεργάτη του Δημάρχου.

Κατηγορώ Παντελεάκη για Αυλήτη

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του Μενάνδρου, της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου, αναφέρει τους λόγους για τους οποίους πήρε αυτή την απόφαση. Μεταξύ άλλων την βούληση του Δημάρχου να διεκδικήσει για τρίτη φορά την επανεκλογή του  σε αντίθεση με την προεκλογική του θέση, ότι δύο θητείες αρκούν για να εφαρμόσει ένας Δήμαρχος το πρόγραμμά του.

Η επιστολή παραίτησης έχει ως ακολούθως:

 

Κηφισιά, 27/7/2023

ΘΕΜΑ: Ανεξαρτητοποίηση Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Κηφισιάς Ιωάννη Παντελεάκη – Μιχαηλίδη.

Κύριε Πρόεδρε, Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

Ασχολήθηκα με τα κοινά για να συμβάλλω στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων του Δήμου μας, τα οποία παρατηρούσα ως κάτοικος της Κηφισιάς.

Από την πρώτη μου εκλογή έως σήμερα, άσκησα τα καθήκοντά μου με συνέπεια και επιμέλεια, ώστε να προσφέρω τα μέγιστα και να δικαιώσω την επιλογή των συμπολιτών μας, οι οποίοι στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις με ανέδειξαν δημοτικό σύμβουλο.

Νιώθω ότι πρέπει να ευχαριστήσω τόσο τον αρχικό πυρήνα των φίλων και συμμαθητών που με υποστηρίζουν αδιάλειπτα από το 2014, αλλά και όσους με γνώρισαν μέσω της δράσης μου στους τομείς που ανέλαβα και η προτίμησή τους οδήγησε σχεδόν στον τριπλασιασμό των ψήφων μου στην εκλογική αναμέτρηση του 2019.

Υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει η βούληση για καινοτομία, αποτελεσματική και γρήγορη επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, για την ανάπτυξη μιας πόλης με αισθητική, φιλική προς τον πολίτη, με την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής και εκσυγχρονισμού. Κύρια επιδίωξή μου είναι να συνδράμω στη δημιουργία ενός πρωτοπόρου Δήμου, παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους Ελληνικούς και εφάμιλλος των σύγχρονων Ευρωπαϊκών Δήμων.

Ο συνδυασμός της παρούσας διοίκησης ξεκίνησε ελπιδοφόρα με νέους ανθρώπους με εξαιρετικά βιογραφικά και δυνατό όραμα αλλά δυστυχώς κατά την άποψή μου, δεν κατέστη δυνατόν να αναπτυχθούν συνεργασίες και να υλοποιηθεί το πρόγραμμά του για τον Δήμο μας.

Στο παρελθόν, επανειλημμένως εξέφρασα την άποψη ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να επανεξετάσει τις μεθόδους τις οποίες χρησιμοποιεί, για ν’ αντιμετωπιστούν με επιτυχία οι καθημερινές προκλήσεις της πόλης μας.

Επίσης, η βούληση του Δημάρχου να ζητήσει την επανεκλογή του και για τρίτη θητεία, σε αντίθεση με την προεκλογική του θέση, ότι δύο θητείες αρκούν για να εφαρμόσει ένας Δήμαρχος το πρόγραμμά του, με βρίσκει πολιτικά αντίθετο. Θεωρώ ότι ο τρόπος διοίκησης που επιλέχθηκε και δοκιμάστηκε εννέα χρόνια τώρα, δεν έχει περιθώρια να αλλάξει.

Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από ανανέωση και πρακτικούς τρόπους για την επίλυση των θεμάτων, με έγκαιρη οργάνωση και προγραμματισμό, τόσο σε επίπεδο έργων, όσο και συνεργασίας μεταξύ των αιρετών αλλά και των υπηρεσιών του Δήμου, με μοναδικό γνώμονα το καλό της πόλης.

Για τους παραπάνω λόγους αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη “ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ – ΕΚΑΛΗΣ”. Ιωάννης Παντελεάκης – Μιχαηλίδης Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς