Αύξηση 8% στα Δημοτικά Τέλη

argyriou-antapodotika 21α

Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξήσεις στο ρεύμα και τα καύσιμα που καλπάζουν, ο Δήμος Κηφισιάς  πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Νοεμβρίου, την αύξηση των Δημοτικών Τελών κατά 8% στα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια. Βέβαια παραμένουν στα μειωμένα περσινά επίπεδα περιοχές της πόλης μας, όπως ο Συνοικισμός της Νέας Ερυθραίας και η περιοχή των Εργατικών Κατοικιών στην Κηφισιά, αλλά και η κοινότητα Εκάλης η οποία πληρώνει ανταποδοτικά για μεγάλες ιδιοκτησίες. Επίσης υπάρχει μείωση από τα περσινά  επίπεδα στην πυρόπληκτη περιοχή των Αδαμών, Γράμμου Φοίνικα και Καλυφτάκη. Παρόλα αυτά σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, το ύψος των Δημοτικών Τελών παραμένει το χαμηλότερο στα Βόρεια Προάστεια.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εσόδων, αν δεν γίνουν αυτές οι αυξήσεις θα έχουμε έλλειμμα  κατά 300 χιλ στο ισοζύγιο των ανταποδοτικών τελών, ενώ με την αύξηση στις άλλες συνοικίες της πόλης θα υπάρξει πλεόνασμα 50 χιλ. Επίσης αναφέρθηκε πως υπάρχει καθυστέρηση απόδοσης των ανταποδοτικών τελών από 4 εταιρίες παρόχων ρεύματος, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ και έχουν σταλεί από τις Υπηρεσίες εξώδικα προκειμένου να αποδοθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

dim.sym10-11α

Ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης είπε πως θα ψήφιζε την αύξηση αν έβλεπε κάποια βελτίωση στον τομέα της καθαριότητας καθώς επίσης και την προσπάθεια του Δήμου να μπει στο πρόγραμμα που είναι πλέον νόμος του κράτους για το πληρώνω όσα πετάω. Έτσι ό ίδιος αλλά και η παράταξή του καθώς επίσης και η παράταξη της κας Παπάζογλου, Πατρινού και Καπάτσου καταψήφισαν την αύξηση.

Η εισήγηση για αύξηση των τελών ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 18 υπέρ.