«Δε-δουλεύει» τους εργαζόμενους η Διοίκηση του Δήμου

proedreio-ergazomenwn1

Παρόλες τις εξαγγελίες για καμία περικοπή στα δεδουλευμένα των εργαζόμενων, η Διοίκηση του Δήμου προχώρησε σε περικοπή αναδρομικά των υπερωριών μερίδας εργαζομένων. Αυτό ανάγκασε τους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση, το πρωί της 2ας Νοεμβρίου.

Δεν αποδέχονται οι υπάλληλοι την εντολή Δημάρχου για περικοπή των υπερωριών τους και μάλιστα αναδρομικά. Αυτό αποφάσισαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, όπου τέθηκαν από το προεδρείο όλες οι παράμετροι και οι συναντήσεις που είχαν με την Διοίκηση. Μάλιστα σε κάποιο σημείο ένα μέλος ζήτησε την παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου και του αντιδημάρχου Βαγγέλη Αυλήτη για διευκρινήσεις αλλά σε προσπάθεια που έγινε από το προεδρείο δε υπήρξε ανταπόκριση. Ο πρόεδρος μάλιστα του σωματείου Γιώργος Δορμούσης είπε πως ο Δήμαρχος είχε προσκληθεί την προηγούμενη ημέρα να παραβρεθεί στην Συνέλευση και να εξηγήσει το αναγκαστικό μέτρο της μείωσης των υπερωριών αλλά αυτός δεν ανταποκρίθηκε.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να εκδοθούν τα εντάλματα πληρωμής της μισθοδοσίας αλλά οι προϊστάμενοι και διευθυντές των τμημάτων να υπογράψουν με κάθε επιφύλαξη για την νομιμότητα ώστε αν έχουν περικοπεί οι ώρες να γίνει προσφυγή στην Δικαιοσύνη. Και αυτό γιατί όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην Διαύγεια που έχει αναρτηθεί η μισθοδοσία Σεπτεμβρίου, υπάρχουν περικοπές στις δεδουλευμένες ώρες. Αυτό ο πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Δορμούσης το χαρακτήρισε σαν ένα αόρατο χέρι να επέμβηκε  και να έσβησε τις ώρες που είχαν βεβαιωθεί από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών.

Η δικαιολογία της Διοίκησης για την περικοπή των υπερωριών ήταν πως αυτές είναι το μόνο ανελαστικό έξοδο του Δήμου και δεν πρέπει να έχει αρνητική απόκλιση στον προϋπολογισμό του ο Δήμος στο τέλος του έτους. Αυτή η πράξη να θυμίσουμε πως έγινε ακριβώς δέκα μέρες μετά που η σημερινή Διοίκηση του Δήμου έχασε τις εκλογές, στις 18 Οκτωβρίου, οπότε δικαίως οι υπάλληλοι θεώρησαν κάτι τέτοιο ως τιμωρητική πράξη απέναντί τους.

Δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο Δήμαρχος ότι τα Ταμεία είχαν φτάσει στο κόκκινο, ρίχνοντας μάλιστα τις ευθύνες σε υπαλλήλους ότι δεν έκαναν σωστή ενημέρωση. Όπως κατήγγειλε υπάλληλος της υπηρεσίας Εσόδων τον περασμένο Μάρτη υπήρξε εντολή Δημάρχου να σταματήσουν οι υπηρεσίες παίρνουν αναγκαστικά μέτρα για τους πολίτες που χρωστούν, λόγω της προεκλογικής περιόδου, οπότε σταμάτησαν τα έσοδα.

Επίσης το τελευταίο διάστημα είχαν αυξηθεί τα έξοδα για εκδηλώσεις παντός είδους για εντυπωσιασμό και προεκλογική εκμετάλλευση με αποτέλεσμα να μειώνεται συνέχεια το αποθεματικό και να φτάνουμε σήμερα να μην έχει ο Δήμος να πληρώσει τους εργαζόμενους για εργασίες που καλώς ή κακώς πρέπει να γίνουν, όπως να καθαριστεί η πόλη, να δουλέψουν οι παιδαγωγοί για να φτιάξουν γιορταστικά προγράμματα για τα παιδιά, να γίνει ο στολισμός της πόλης για τα Χριστούγεννα κα.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την Διοίκηση έγγραφο που να αναφέρει λεπτομερειακά ποιες ώρες θα περικοπούν για να ξέρουν πόσο αυτοί θα δουλέψουν ενόψει και των εορτών και για τις υπόλοιπες τις «δεδουλευμένες» και πετσοκομένες να επιληφθεί η δικαιοσύνη.