Δέκα θεματικοί Κήποι στη φετινή 67η Ανθοκομική Έκθεση

anthokomiki1

Παρ όλες τις δυσκολίες και φέτος θα γίνει η Ανθοκομική Έκθεση, αυτός ο μεγάλος κηφισιώτικος θεσμός,  από τις 6 μέχρι τις 23 Μαΐου. Η Διοίκηση του Δήμου περιμένει το τελικό οκ από την Επιτροπή του ΕΟΔΥ αλλά όπως όλα δείχνου δεν θα υπάρξει κανένα κώλυμα. Ήδη έχουν λήξει οι συμμετοχές των παραγωγών και θα δούμε σε λίγες μέρες και το άλσος να κλείνει αλλά για καλό σκοπό αυτή τη φορά.

Χωρίς ανοικτές εκδηλώσεις με μοναδικά στολίδια τα λουλούδια και το μεράκι των ανθοπαραγωγών αλλά φυσικά και με την ανανεωμένη διάθεση της Διοίκησης να παρουσιάσει όσο γίνεται ένα καλό, αυτό της παλιάς όμορφης Κηφισιάς, πρόσωπο.

Είναι κάτι που χρειαζόμαστε όλοι για να ξεφύγουμε από αυτόν τον στενό εναγκαλισμό με την μιζέρια.

papadopoulos1

Ο νέος πρόεδρος της Ανθοκομικής Γιώργος Παπαδόπουλος, πήρε τη σκυτάλη από άλλον ένα νέο άνθρωπο της αυτοδιοίκησης τον Γιάννη Παντελεάκη, ο οποίος είχε ήδη ανεβάσει τον πήχη  και βάζει τα δυνατά του παρά τις αντίξοες συνθήκες, να τον ξεπεράσει.

Η φετινή Ανθοκομική θα έχει σχεδόν τα ίδια περιοριστικά μέτρα με πέρυσι, αραιοί πάγκοι, ελεύθεροι διάδρομοι για αποφυγή συνωστισμού αλλά θα έχει και ένα ξεχωριστό θεματικό προφίλ. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 14 Απριλίου, θα κατασκευαστούν δέκα βραβευμένοι θεματικοί κήποι από όλο τον κόσμο, σε μικρογραφία.

Σε αναμονή λοιπόν της 67ης Ανθοκομικής, για να ανοίξει λίγο η καρδιά μας και η σκέψη μας.