Δεν τη λες και μια εύκολη σχολική χρονιά

agiasmos1

Έλεγχος στην είσοδο των σχολείων για το πιστοποιητικό που θα αφήσει τους μαθητές να περάσουν στις αίθουσες, είναι η πρώτη εικόνα για τη φετινή σχολική χρονιά. Ουρές μαθητών επιδείκνυαν είτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης , είτε το αποτέλεσμα του self test, το οποίο θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα.

Στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο στην Κάτω Κηφισιά παραβρεθήκαμε, το πρωί της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου για να παρακολουθήσουμε τον καθιερωμένο αγιασμό.mathites1

Στο προαύλιο αντιπροσωπεία μαθητών από κάθε τάξη του Γυμνασίου και του Λυκείου, για την αποφυγή συνωστισμού, όπως άλλωστε και πέρυσι τέτοια μέρα. Ο πατέρας Θεόδωρος Γρύλλης, κολώνα του σχολείου αφού λειτουργεί στον Άγιο Γεώργιο από το 1984, αφού άγιασε τα παιδιά και τους καθηγητές τους διάβασε την εγκύκλιο του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. κ Κύριλλου, ο οποίος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά με υγεία και μακριά από το κακό από όπου και αν προέρχεται.

theodwros gryllhs
Ο πατέρας Θεόδωρος Γρύλλης Ιερουργεί από το 1984 στην Κάτω Κηφισιά

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε μήνυμα της το οποίο διαβάστηκε σήμερα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στόχος του Υπουργείου είναι να λειτουργήσου φέτος τα σχολεία δια ζώσης και έδωσε έμφαση στον εμβολιασμό καθηγητών και μαθητών. Ακόμη ανέφερε τις καινοτομίες στην εκπαίδευση αναφέροντας ότι το Νηπιαγωγείο ξεκινά από τα 4 έτη και μπαίνει η αγγλική γλώσσα σε αυτό καθώς επίσης θα λειτουργήσουν εργαστήρια δεξιοτήτων  στο Νηπιαγωγείο, Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο.

stasinopouloy1
Η δ΄υο Διευθύνριες του 2ου Λυκείου Τζίνα Στασινοπούλου και του 2ου Γυμνασίου Βασιλική Τρυφιάτη

Η Διευθύντρια του Λυκείου Τζίνα Στασινοπούλου αναφέρθηκε στις επιτυχίες των μαθητών του σχολείου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και παρότρυνε τους μαθητές να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης εναντίον του κορονωϊού.

Τέλος η νέα διευθύντρια του Γυμνασίου Βασιλική Τρυφιάτη ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στα παιδία του σχολείου.

Ο πατέρας Θεόδωρος Γρύλλης αμέσως μετά εισήλθε σε όλες τις αίθουσες του Γυμνασίου και του Λυκείου και τέλεσε τον αγιασμό σύμφωνα με την εγκύκλιο που θέλει τους μαθητές να μην κυκλοφορούν αλλά να βρίσκονται στα θρανία τους.

tryfiat1
Στις αίθουσες ξεχωριστά έκανε αγιασμό ο πατέρας Θεόδωρος

Από τη μεριά του Δήμου  παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος στην τελετή του Αγιασμού του σχολείου ο εντεταλμένος Δημοτικός Συμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξιος Μακρής.

Ο Δήμος την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πως είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία τους και κυρίως πως έχει εξασφαλιστεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας και έχουν αποσταλεί στις σχολικές μονάδες τα είδη ατομικής υγιεινής (μάσκες, αντισηπτικά κα) . Επίσης η προτεραιότητα του Δήμου είναι η σχολική στέγη και γι αυτό τα Τεχνικά Συνεργεία δούλευαν ακατάπαυστα τις τελευταίες ημέρες για επισκευές, συντηρήσεις, καθαρισμούς κα.

Καλή Σχολική Χρονιά με Υγεία !

Γιάννης Γρηγοράκος