Δημοτικό Συμβούλιο με μικτή συμμετοχή

mikto-symboylio1

Γράφειο Γιάννης Γρηγοράκος

Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη τα πράγματα στις συγκεντρώσεις κοινού σε εσωτερικούς χώρους  και δειλά δειλά βλέπουμε ιδίοις όμμασι πράγματα και καταστάσεις που τόσο καιρό απλά τα θεωρούσαμε ως εικονική πραγματικότητα.

lila-live1
Η Λίλα Παπαδημητρίου

Έτσι το βράδυ της Τετάρτης 23 Μαρτίου, βρεθήκαμε στην ζεστή αίθουσα του Πολιτιστικού μας κέντρου, όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο μετά από δύο χρόνια λειτούργησε πάλι δια ζώσης, σε πρώτη φάση με μικτή συμμετοχή, δηλαδή κάποιοι σύμβουλοι στην αίθουσα και κάποιοι από την θαλπωρή του σπιτιού τους.

Στην πρώτη λοιπόν συνεδρίαση παραβρέθηκαν 10 σύμβουλοι απ’ όλες τις παρατάξεις στην αίθουσα, ενώ οι υπόλοιποι συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης και παρέμβαιναν από την τηλεόραση πίσω από το προεδρείο.

thomakos-symboulio1Φυσικά ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος ήταν παρών με την πρόεδρο του Συμβουλίου Λίλα Παπαδημητρίου να συντονίζει αυτή την υβριδική συνεδρίαση κάτι που δεν ήταν και εύκολο αλλά τελικά το αποτέλεσμα βγήκε καλό.

Ο κ. Δήμαρχος στην ενημέρωση ανέφερε πως είχε συνάντηση για το φλέγον ζήτημα των έργων στις Αδάμες και για την γέφυρα της Βαρυμπόμπης, με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, και είχε τη διαβεβαίωση ότι για 40 μέρες δεν θα γίνει τίποτα στην περιοχή. Επίσης ο Υπουργός είπε πως υπάρχει πρόβλημα στατικότητας της γέφυρας της Βαρυμπόμπης και γιαυτό χρειάζονται τα έργα.

lianos1
Δημήτρης Λιανός, Βασίλης Καραγιαννάκης και Βασίλης Βάρσος

Ο Δημήτρης Λιανός, εκ μέρους της επιτροπής για την αποφυγή των διοδίων είπε πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται καθώς δεν υπάρχει μελέτη στατικότητας αλλά γίνεται για να μπορέσουν να κάνουν έργα τοποθέτησης των διοδίων. Ο.κ. Θωμάκος έκανε λόγο και για τις εορτστικές εκδηλώσεις επ’ ευκαιρία της 25ης Μαρτίου και για την καθιερωμένη παρέλαση η οποία θα γίνει στη Νέα Ερυθραία, ενώ ανέφερε και για την συμμετοχή του επίλεκτου χορευτικού του Δήμου στις εκδηλώσεις για την έναρξη της Επανάστασης στις 17 Μαρτίου 1821 στην Αερόπολη.programma

pantelakis1
Γιάννης Παντελεάκης. Ζέτη Κασιμάτη και Νικήτας Κόκκαλης

Επίσης ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό για την εγκατάσταση των προσφύγων από την Ουκρανία στο Ζάννειο ίδρυμα της Εκάλης, μία κίνηση που έγινε από τον κ. Λιανό, ο οποίος είναι διευθυντής του ιδρύματος και με τον πρώην αντιδήμαρχο Γιάννη Παντελεάκη, ο οποίος έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο αγώνα με την πρεσβεία και πολλούς φορείς για να εξασφαλίσουν την διαμονή τους.

Πολλοί είναι αυτοί που προσφέρουν απλόχερα την βοήθειά τους για αυτό τον σκοπό σε πολλούς τομείς και όπως είπε ο κ. Παντελεάκης σύντομα θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ από τις αυξήσεις στα καύσιμα και στο ρεύμα. Μάλιστα γιαυτό το λόγο έγινε και συνεδρίαση της ΚΕΔΕ όπου παραβρέθηκε μαζί με άλλου δημάρχους. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Νίκος Πέτσας είπε πως θα επιχορηγήσει τους ΟΤΑ για τις ανάγκες των σχολείων και θα παρθούν και αντίστοιχα μέτρα για τα Δημοτικά κτίρια. Ακόμη ο κ. Θωμάκος είπε πως υπάρχει χρέος από το ανταποδοτικό τέλος, από τις εταιρίες ενέργειας προς τον Δήμο, το οποίο σιγά σιγά εξοφλείται.

barsos1
O Βασίλης Βάρσος και η Αγγελική Παπάζογλου

Ο Βασίλης Βάρσος μίλησε για την απώλεια ενός παλαιού Δημοτικού Συμβούλου του Σωτήρη Τατασόπουλου, ενός από τους πρώτους συμβούλους που είχε εκλεγεί αμέσως μετά την μεταπολίτευση.