Δημοτικό Συμβούλιο 20-7 με παρατράγουδα

mikto-symboylio1

Θερμό αναμένεται το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα γίνει μικτό στις 7.30 μμ., δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη και αυτό λόγω της δυσκολίας να υπάρξει απαρτία. Το τελευταίο τακτικό της περασμένης Τετάρτης 13 Ιουλίου αναβλήθηκε λόγω ασθενείας κάποιων συμβούλων και χρειάστηκε να γίνει την επομένη ειδική συνεδρίαση λόγω των θεμάτων που έπρεπε άμεσα να ψηφιστούν.

Το σημερινό όμως θα γίνει οπωσδήποτε αφού είναι μικτό και θα έχουμε προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις για το Ζηρίνειο, στο οποίο συνεχίζονται τα έργα με την συνοδεία αστυνομικής φύλαξης, παρά την θέληση του Δημοτικού Συμβουλίου, να υπάρξει συζήτηση στον Βικέλα για την απόφασή του. Ακόμη υπάρχει ένα θέμα επί προσωπικού της Κοινοτικής Συμβούλου Ράνιας Ντάλη, η οποία ζήτησε να γίνει συζήτηση για το θέα της αφής των καντηλιών στο Κοιμητήριο. Αυτό είχε γίνει σε προηγούμενο συμβούλιο συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης και θεωρεί ότι κατηγορήθηκε ενώ ήταν απούσα. Ακόμη ένα θέμα είναι της αποζημίωσης σε χρήμα των υπαλληλων που διακαιούνται επιδόματα ρουχισμού και δεν το έχουν λάβει.

Αυτά όπως καταλαβαίνουμε θα κρατήσουν πολλές ώρες σε υψηλούς τόνους τη συζήτηση και δεν γνωρίζουμε πως θα καταφέρει η πρόεδρος Λίλα Παπαδημητρίου να τα βάλει στα χρονικά όρια που έχει οριστεί για να γίνει η συζήτησή τους.

Τα κυρίως θέματα έχουν ως ακολούθως:

1. Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς .

2. Επι της υπ΄αριθμ. 496/2022 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής η οποία αφορά την επιβολή και καθορισμό δυνητικού τέλους για τέλεση πολιτικών γάμων.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος, κ. Παπαδόπουλος

3. Διοικητική αποβολή από το δημοτικό ακίνητο επί της οδού Χρ. Κεφαλά, αρ. 9 του Δήμου Κηφισιάς.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Νομικός Σύμβουλος Δήμου Κηφισιάς, κ. Παπανικολόπουλος.

4. Λήψη απόφασης περί έγκρισης πρόσληψης ασκούμενου δικηγόρου στο Τμήμα Νομικής Υποστήριξης του Δήμου Κηφισιάς.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αυλήτης

5. Γνωμοδότηση ως προς την όχληση ή μη, εμπορικού καταστήματος παροχής προσωπικών υπηρεσιών επί της οδού Κολοκοτρώνη αρ. 8, Ο.Τ. 75, Ζώνη ΙΙ παραδοσιακού τμήματος της Δημοτικής Κοινότητας Κηφισιάς του Δήμου Κηφισιάς.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος κ. Κουρμαδιάς.

6. Γνωμοδότηση ως προς την όχληση ή μη, καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «εστιατόριο» επί της οδού Αγίων Θεοδώρων και Αγ. Δημητρίου 9, Ο.Τ. 34 της Δημοτικής Κοινότητας Κηφισιάς του Δήμου Κηφισιάς.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος κ. Κουρμαδιάς

7. Γνωμοδότηση ως προς την όχληση ή μη, καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «κατάστημα – εστιατόριο» επί της οδού Χαρ. Τρικούπη αρ. 92 και Αλαμάνας αρ. 1. Ο.Τ. 318 της Δημοτικής Κοινότητας Κηφισιάς του Δήμου Κηφισιάς.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος κ. Κουρμαδιάς

8. Γνωμοδότηση ως προς την όχληση ή μη, εμπορικού καταστήματος Εμπορικό κατάστημα, επιχείρηση λιανικού εμπορίου – πρατήριο άρτου – ζαχαροπλαστική – κάβα – παντοπωλείο στην οδό Κολοκοτρώνη 9, Ο.Τ. 73 της Δημοτικής Κοινότητας Κηφισιάς του Δήμου Κηφισιάς.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος κ. Κουρμαδιάς.

9. Λήψη απόφασης επί της αναγκαιότητας ή μη ονομασίας Πλατείας, στην συμβολή των οδών Λουκή Ακρίτα και Παπαφλέσσα στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:Αντιδήμαρχος κ. Μακρής.

10. Επί της εισήγησης της Επιτροπής Περιβάλλοντος για την διαχείριση πρασίνου
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:Αντιδήμαρχος κ. Σκορδίλης.

11. Έγκριση για την καταστροφή άχρηστων υλικών.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος κ. Καυγαλάκης.