«Είμαστε με τον Αθλητισμό» δήλωσε ο Γιώργος Θωμάκος για το Ζηρίνειο

zhrineio

Μεγάλη συζήτηση ξεκίνησε στο τελευταίο συμβούλιο της Τετάρτης 8 Ιουνίου, για το θέμα της διαπλάτυνσης του γηπέδου του Ζηρινείου και όσο θα επηρεάσει αυτό τον κλασικό αθλητισμό της πόλης μας. Το θέμα το έθεσε η Αγγελική Παπάζογλου μαζί με τον Βασίλη Βάρσο και απάντησε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

papazoglou1«Τι θα γίνει με το Ζηρίνειο Κύριε δήμαρχε, τι θα γίνει κύριε Κουρέπη;» Αναρωτήθηκε η  Αγγελική Παπάζογλου, εκφράζοντας τις ανησυχίες των όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό στην πόλη μας. «Πόσο θα ταλαιπωρηθεί ο κόσμος που πηγαίνει στο Ζηρίνειο με τα θέματα τα οποία έχει στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο θυμάμαι ότι ζούσα με το σίριαλ του ταρτάν περάσαμε σε μία περίοδο ασχολούμασταν με το χλοοτάπητα έπεσε το μπαλόνι τι γίνεται με το θέμα αυτό; Τι εξελίξεις υπάρχουν, στο θέμα, πηγαίνουμε σε μία γιορτή του αθλητή, αθλητές και ομάδες και σωματεία και καλά κάναμε. Αλλά μιλάμε για ένα ιστορικό στάδιο μιλάμε για ιστορικούς συλλόγους μιλάμε για το στίβο με ότι συνεπάγεται αυτό για διακεκριμένους αθλητές.  Είχαμε τον Τεντόγλου μας έκανε την τιμή να έρθει να τον βραβεύσουμε κάναμε ειδική εκδήλωση πέρσι, είναι δυνατόν να συζητάμε ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει ποδοσφαιρικό τελείως να δοθεί στο ποδόσφαιρο και να μειωθούν τα κουλουάρ το ίδιο θέμα που ζήσαμε με το Φώτης Βαρδαξής και που εμείς τουλάχιστον εδώ δεν έχουμε καταλάβει ακριβώς τι γίνεται.

Για το Ζηρίνειο και μάλιστα να κοπούν κουλουάρ είναι δυνατόν είναι εξωπραγματικό και πρέπει να το σταθμίζεται φαντάζομαι Κύριε δήμαρχε πρέπει να το έχετε σταθμίσει μου φαίνεται αδιανόητο να συζητάμε αυτό το θέμα με το Ζηρίνειο. Θέλουμε μία τοποθέτηση σήμερα, θέλουν τα σωματεία μία τοποθέτηση σήμερα θέλουν οι αθλητές, τα παιδιά μας που πηγαίνουν εκεί, μία τοποθέτηση θέλει ο κόσμος του στίβου μία τοποθέτηση για το ζήτημα αυτό ευχαριστώ πολύ,

Θωμάκος -σ υμβούλιο«…Σε ότι αφορά το προπονητήριο του Ζηρινείου, είπε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, το οποίο κατεστράφη από την χιονόπτωση γίνεται έρευνα αγοράς αφενός και αφετέρου συστηματική προσπάθεια χρηματοδότησης και είναι σίγουρο ότι η επόμενη αγωνιστική περίοδο θα βρει ένα νέο προπονητήριο που δυστυχώς δεν έχουμε καταλήξει αν θα είναι σιδηροκατασκευή ή αν θα είναι τύπου τέντα και ο Αθλητικός κόσμος παρεμβαίνει με προτάσεις. Η αλήθεια είναι ότι προκειμένου να διαβουλευτούμε αυτές οι προτάσεις, έχουμε χάσει κάποιο χρόνο δεν μπορούμε να πούμε από ποιον μήνα θα είναι έτοιμο αλλά θα είναι έτοιμο.

Για το θέμα της διαπλάτυνσης του αγωνιστικού χώρου του ποδοσφαίρου, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε: «εσείς βάζετε ως μείζον θέμα κάτι το οποίο δεν υπάρχει ανακοίνωση, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη αλλά εσείς καλά κάνετε και το τοποθετείτε έτσι προληπτικά. Στο ζήτημα της πιθανής διαπλάτυνσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου Ζηρινείου, εξυπακούεται ότι θα ενημερωθούν τα σωματεία κλασικού αθλητισμού. Εάν και εφόσον προκύψει τέτοια ανάγκη θα ενημερωθούν πρωτίστως και όχι μόνο θα ενημερωθούν αλλά αν προκύψει τέτοια ανάγκη θα καταβληθεί όπως γινόταν το διάστημα που γινότανε όταν στρωνόταν το ταρτάν, εξυπηρετήθηκαν με συγκεκριμένους τρόπους και χρηματοδοτικούς από τον Δήμο, για τη μεταφορά αθλητών σε άλλα προπονητικά κέντρα και τα λοιπά και φυσικά δεν θέλει καν ερώτημα. Αν και είμαστε εκείνοι οι οποίοι κατασκευάσαμε έστω και μετά από εργολαβικές αλητείες και τερτίπια, ένα σύγχρονο καινούργιο ταρτάν, εμείς να θέλουμε να το καταστρέψουμε. Όμως και ίσως έρθει η στιγμή και η μέρα και η ώρα που ο καθένας θα πάρει τις ευθύνες του.

zirinio1
Το Ζηρίνειο

Σχετικά με τις αγωνιστικές απαιτήσεις που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα για τη συμμετοχή της ομάδας ποδοσφαίρου της Κηφισιάς στην εθνική κατηγορία την Superleague 2, την παλιά Β’ Εθνική, αυτό αντιλαμβάνεται κάποιος είτε είναι φίλος είτε όχι είτε ασχολείται είτε όχι, πόσο τιμητικό είναι και ότι είμαστε και εμείς. Κάθε Δήμος του οποίου η ομάδα αγωνίζεται σε ανώτερη κατηγορία και που οφείλει, έχει χρέος να μην την πετάξεις την ομάδα αλλά και να την υποστήριξης  να την ενισχύσεις.  Θα το πω αλλιώς να μην τη χαρίσεις σε κάποιον άλλο δήμο, πιστεύω ότι κανείς από τους παρόντες και τις παρούσες δεν θέλουν να χαρίσουν την ιστορική ομάδα της Κηφισιάς που έχει να αγωνιστεί δύο χρόνια στο ιστορικό Ζηρίνειο.  Ούτε θέλω τώρα να κάνω κρίσεις για το δημοφιλέστερο άθλημα και τα λοιπά και τα λοιπά εγώ βασικά το μπάσκετ αγαπώ πολύ.  Αλλά νομίζω όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι το άθλημα που συγκεντρώνει τους περισσότερους φιλάθλους, για την περισσότερη αγάπη του κόσμου και εδώ και παντού. Εφόσον καθοριστούν από τις αρμόδιες αρχές, τις διοργανώτριες αρχές, οι διαστάσεις, ανεκτές διαστάσεις γιατί σίγουρα το Ζηρίνειο δεν μπορεί να καλύψει τις επίσημες προδιαγραφές τέλεσης τέτοιων αγώνων αλλά επιδιώκουμε να πετύχουμε κάποιες ανεκτές διαστάσεις ώστε να επιτρέπεται να αγωνίζεται εκεί η ομάδα μας. Εφόσον και η τεχνική μας υπηρεσία διαπιστώσει αρμοδίως, αν αυτές οι διαστάσεις μπορούν να επιτευχθούν με το παρόν έργο που είναι σε εξέλιξη, τον σύγχρονο χλοοτάπητα, σε συνέχεια του ταρτάν, πάμε δηλαδή πλέον για ένα υπερσύγχρονο αθλητικό συγκρότημα κόσμημα, νομίζω γενικά για το αθλητικό στερέωμα όχι μόνο του Δήμου Κηφισιάς. Εφόσον λοιπόν είμαστε μέσα στα πλαίσια, δεν υπάρχει κανένας λόγος σας το λέω και δεύτερη φορά. Αν όμως αποδειχθεί ότι χρειάζεται κάποια μικρή, πιστεύω ελάχιστη μετατόπιση θα γίνει η αναγκαία ανακοίνωση, θα γίνει η συζήτηση με τα σωματεία.

Επίσης πρέπει να πω ότι η συμβίωση εκεί ποδοσφαίρου και κλασικού αθλητισμού μετά δεκαετίες ήταν πάντα δύσκολη, ήταν πάντα δύσκολο να συμβιώνουν αθλητές και ομάδες του κλασικού αθλητισμού και μάλιστα πολύ υψηλών προδιαγραφών όπως πχ. ο Γυμναστικός Σύλλογος Κηφισιάς είναι κάθε χρόνο από πρώτος έως τρίτος στην πανελλήνια κατάταξη των Σωματείων του κλασικού αθλητισμού. Με το ποδόσφαιρο ήταν πάντοτε δύσκολο αυτό.

Σε άλλα γήπεδα της Αττικής, οι σχετιζόμενοι του αθλητισμού γνωρίζουν ότι δεν διανοείται αθλητής άλλου αθλήματος να πατήσει πάνω στο χλοοτάπητα του ποδοσφαίρου. Εδώ στην Κηφισιά συνεχώς επιτρεπόταν, γινόταν ανεκτό και με κάλυψη της διοίκησης, οι αθλητές μας του στίβου να κάνουν αποθεραπείες και να συμπληρώνουν την προπόνησή τους πάνω στο χορτάρι.  Άρα θέλω να πω με αυτό το χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτοί οι δύο διαφορετικοί κόσμοι του αθλητισμού, γιατί εμείς είμαστε με τον αθλητισμό, δεν είμαστε ούτε με το ποδόσφαιρο ούτε με το στίβο είμαστε με τον αθλητισμό και καμιά φορά οι ισορροπίες είναι πάρα πολύ δύσκολες αλλά οφείλουμε να τις βρούμε οφείλουμε να της βρούμε χωρίς να διώξουμε κανέναν. Άρα πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε με τη βοήθεια και την κατανόηση όλων των πλευρών πάνω σε αυτό τον δρόμο τον δρόμο της συμπόρευσης και της συναδέλφωσης αυτών των διαφορετικών αγωνισμάτων και αθλημάτων που έχουν και διαφορετικές ανάγκες έτσι θα συνεχίσουμε. Αυτή είναι η προσπάθεια της διοίκησης και αυτό πιστεύω θα πετύχουμε και ζητώ φυσικά και τη βοήθειά σας. Γιατί αν τα πράγματα οδηγηθούν σε τέτοια κατάσταση, ώστε να θελήσει να πει ας πούμε ένας συνάδελφος να φύγει το ποδόσφαιρο, να πάει να κουρεύεται το ποδόσφαιρο, δεν με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, εγώ θέλω τους κλασικούς αθλητές που φέρανε μετάλλια, εντάξει. Όποιος θέλει να το πει αυτό θα το πει δημόσια να πάρει και τις ευθύνες, να πάρει και το χειροκρότημα, να πάρει και την επίκριση που αναλογεί. Όποιος πάλι θέλει να συρρικνωθεί ο στίβος είτε του ποδοσφαίρου, γιατί αν θέλουμε να κάνουμε προδιαγραφές ας πούμε Champions League, θα πρέπει πραγματικά να φύγει ο στίβος, αλλά δεν μπαίνει τέτοια συζήτηση.

Άρα ο σωστός δρόμος είναι ο δρόμος του μέτρου και των ισορροπιών σε ένα αθλητικό συγκρότημα το οποίο οφείλει να διατηρηθεί ως η καρδιά του τοπικού αθλητισμού και να φιλοξενεί όλες τις ομάδες της Κηφισιάς.»