Ελπίζοντας στην καλοκαιρία…

Πειραιώς

Ηλιόλουστη μέρα, με ένα ελαφρύ αεράκι, μια χαρά γενικά οι συνθήκες για να στηθείς σε ουρές, έξω από τράπεζες, Εφορίες, Δημόσιες Υπηρεσίες, καταστήματα τηλεφωνίας, 30 Σεπτεμβρίου,  ημέρα που λήγουν ένα σωρό υποχρεώσεις. Ημέρα που θα πρέπει κυρίως να πληρώσεις φόρο για ό,τι εισέπραξες και δεν εισέπραξες για ό,τι έχεις και δεν έχεις.

Άραγε θα είναι παρόμοιες οι συνθήκες στις 30 Οκτωβρίου;  Η απειλή του κορονοϊού μάλλον θα εξακολουθεί να υπάρχει στη ζωή μας. Από αυτόν μάλλον θα αργήσουμε να απαλλαγούμε.  Μήπως όμως θα πρέπει να υπάρξει εγκαίρως κάποια σκέψη για το πώς θα γλιτώσουμε και άλλες ασθένειες που μπορεί να προκύψουν από παραμονή στο κρύο, τον αέρα, τη βροχή; Γιατί και την 30η Οκτωβρίου μπορεί ο καιρός να είναι καλός. Θα έρθει όμως και η 30η Νοεμβρίου και η 31η Δεκεμβρίου.

Στην Κηφισιά γενικά τα πράγματα φαίνονται ακόμα καλά. Υπάρχουν πλατάνια για τις ηλιόλουστες ημέρες για φυσική σκιά, ενώ σε τράπεζα που δεν διαθέτει πλατάνια, σκεφτόμενοι τους πελάτες του έβαλαν μία ομπρέλα.  Μεγάλο και το πεζοδρόμιο, συχνά παρκάρουν αυτοκίνητα εκεί, ίσως να χρησιμοποιηθούν και ως χώροι αναμονής όταν ο καιρός κρυώσει. Κοντά στην τράπεζα θα μπορούν να βγάλουν επιπλέον χρήματα για το πρόστιμο παράνομου παρκαρίσματος.ευροβανκ

Ίσως θα πρέπει όμως να ενισχυθεί γενικά η ιδέα για στέγαστρα και παγκάκια έξω από  τράπεζες,  δημόσιες υπηρεσίες.  Δεν μπορεί να είναι οι χώροι αναμονής στα καταστήματα των τραπεζών και οι διάδρομοι της Εφορίας   άδειοι, ενώ να γίνεται χαμός  απέξω, όπου  υπάρχει έστω κι ένα μικρό στέγαστρο, όταν η βροχή θα πέφτει.  Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την αποφυγή της πνευμονίας, της γρίπης, των κοινών ιώσεων, που επιβαρύνονται από συνθήκες υγρασίας και κρύου;

Ίσως βέβαια να μην είναι ανάγκη. «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ..» όπως τραγουδάνε και οι Locomondo.  Κάπως θα τα βγάλουμε πέρα και τον χειμώνα. Ίσως να κάνουμε στέγαστρα τις μάσκες που δόθηκαν στους μαθητές στα σχολεία. Ίσως να μην αφήνουμε να τα πληρώσουμε όλα την τελευταία ημέρα, εφόσον βέβαια υπάρχουν χρήματα την προηγούμενη.