Ένα ταγκό στο γραμμόφωνο να παίζει…

duo1

Νοσταλγική βραδιά με τα πόδια των περισσότερων καλεσμένων να κινούνται ασυναίσθητα στους ρυθμούς του ταγκό, απολαύαμε στην φιλόξενη αίθουσα του International School of Athens στο Κεφαλάρι, το βράδυ της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου.

“Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς” μας ταξίδεψαν πέρα από τον ωκεανό, στην Αργεντινή, με τις μιλόγκες της και τα στενά ατμοσφαιρικά δρομάκια του Μπουένος Άιρες, σε μια διαφορετική πρόταση κλασικού ρεπερτορίου.

Οι δύο βιρτουόζοι καλλιτέχνες από το σχήμα Duo Sin Cuerdas που απαρτίζεται από την πιανίστα Τόνια Μακατσιάνου και τον μπαντονεονίστα Κώστα Ζιγκερίδη, και οι δύο καλλιτέχνες με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Ελλάδα, την Γαλλία, το Βέλγιο και το Μπουένος Άιρες, προσάρμοσαν τα αγαπημένα τους μουσικά κομμάτια σε δύο όργανα πιάνο και μπαντονεόν – ορόσημα του είδους – επιθυμώντας να χτίσουν μία μελωδική γέφυρα από την Αργεντινή του ’30 έως την Ευρώπη του σήμερα.

Κάθε κομμάτι και ξεχωριστή ιστορία, που οι καλλιτέχνες την διηγήθηκαν με λόγια αλλά και με μουσική στους θεατές, οδηγώντας τους σε όμορφα νοσταλγικά μονοπάτια.

frantzesko-tango

Μια ακόμη πετυχημένη βραδιά των Φίλων της Ορχήστρας και του προέδρου Φραντσέσκο Βιανέλλο, οι οποίοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για την Χριστουγεννιάτική τους Συναυλία αλλά παρόλα αυτά βρίσκουν τον χρόνο να χορέψουν και ένα … ταγκό!