«Ένας βλάκας και μισός» από την Ευ(φ)ορία Γέλωτος 

blakas

Την χαρά να δούμε την ξεκαρδιστική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ένας βλάκας και μισός» θα έχουμε στις 21 και 22 Ιουλίου στις 9.00 μμ. στο Αίθριο του Δήμου Κηφισιάς. Η παράσταση είναι ενταγμένη στο φετινό Φεστιβάλ Κηφισιάς, το οποίο διοργανώνει το ΝΠΠΔ του “Βικέλα”.

Ο ιδιαίτερα αγαπητός Κηφισιώτης ηθοποιός, ο οποίος με τέχνη θα παραστήσει τον βλάκα, Μάκης Πατέλης μας είπε πως διάλεξαν αυτό το έργο με την ομάδα που έχουν δημιουργήσει, την Ευ(φ)ορία Γέλωτος, μετά από πολύ ψάξιμο σε έργα που δεν έχουν πολυπαιχτεί, ώστε να υπάρχει πάντα το στοιχείο της έκπληξης και όχι της πλήξης.  Ήδη ο θίασος έχει «πάρει το βάπτισμα του πυρός» σε παραστάσεις ανά το λεκανοπέδιο και υπόσχεται να «δροσίσει» το κοινό και να εισπράξει τα χειροκροτήματα του πάνω στη σκηνή.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Φρατζεσκάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια εποχής, της Λαμπρινής Καρδαρά, η μουσική επιμέλεια του Γιώργου Φρατζεσκάκη και βοηθός σκηνοθέτη  η Ελένη Βουτυρά.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάκης Πατέλης, Θοδωρής Ρωμανίδης, Νατάσσα Κοτσοβού, Έφη Ρασσιά, Βασιλική Αγγέλη, Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, Ρένια Σπήλιου, Αλέξανδρος Θεοδωρόπουλος. Στον ρόλο του δικαστή ο Οδυσσέας Σταμούλης.

Στα τηλεφωνήματα, ακούγονται οι φωνές των Γιώργου Σουξέ και Μιχάλη Μαρκάτη.

Ένας πνιγμένος που όμως ζει, μια χήρα με παράνομο δεσμό, έτοιμη να εκμεταλλευτεί την άδολη αγάπη του καημένου βλάκα – Θωμά, μια ασφάλεια ζωής και ένα δικαστήριο συνθέτουν τα βασικά στοιχεία της ξεκαρδιστικής κωμωδίας που στον ελληνικό κινηματογράφο είχε μεταφέρει ο Γιάννης Δαλιανίδης.

Υπάρχει μια είσοδος 5 ευρώ αλλά σίγουρα δεν θα είναι αποτρέπτική για μια τέτοια δροσερή παράσταση.