Εθελοντές γιατροί από τη Νέα Ερυθραία στη Δαμασκηνιά

Λούμπιας Κουνέλλας
Ο Δήμαρχος Βοϊων Χρήστος Ζευκλής και οι γιατροί Χρήστος Λούμπιας και Γιάννης Κουνέλλας

Τις τελευταίες  ημέρες τα χωριά της Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς στο Δήμο Βοΐου τέθηκαν σε καραντίνα από  την Περιφέρεια Μακεδονίας μετά την επιβεβαίωση 10 κρουσμάτων #κορωνοϊού (#Covid_19) σε κατοίκους της περιοχής. Οι ασθενείς κόλλησαν στη διάρκεια μνημόσυνου  που είχε γίνει σε καφενείο της περιοχής. Ο δήμαρχος Βοΐου, Ζευκλής Χρήστος, έκανε έκκληση σε εθελοντές γιατρούς να προσέλθουν στην περιοχή και να εξετάσουν τους κατοίκους. «Ετοιμάζεται μηχανισμός τροφοδοσίας των κατοίκων με φάρμακα και τρόφιμα όσο καιρό χρειαστεί. Έχουν ξεπεράσει τα 10 τα κρούσματα, είναι το hot-spot της χώρας μας, ένα χωριό ηλικιωμένων , το οποίο πρέπει να απομονωθεί» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Στην έκκληση του Δημάρχου δύο γιατροί από τη Νέα Ερυθραία ο Γιάννης Κουνέλλας μικροβιολόγος – βιοπαθολόγος και ο Χρήστος Λούμπιας γενικός χειρουργός και πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου της Νέας Ερυθραίας ανταποκρίθηκαν άμεσα. Χρειάστηκε  όμως να περάσουν πέντε μέρες μέχρι ο μηχανισμός του κράτους να εγκρίνει τις απαραίτητες άδειες ώστε να ανέβουν στο χωριό για να δώσουν τη βοήθειά τους και αυτό πάντα με δικά τους έξοδα κάτι που περιγράφει κα δήμαρχος  Χρήστος Ζευκλής στην ανάρτηση που έκανε για να τους ευχαριστήσει και δημόσια.

 

Χρήστος Ζευκλής

Δήμαρχος Βοΐου Δυτικής Μακεδονίας

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημοσίως τον κύριο Κουνέλλα Ιωάννη μικροβιολόγο – βιοπαθολόγο και τον κύριο Λούμπια Χρήστο γενικό χειρουργό για τη σημερινή τους παρουσία στον δήμο μας και την εξέταση των κατοίκων των χωριών μας που είχαν ανάγκη. Πρέπει να σημειώσω ότι από την πρώτη στιγμή που κάναμε έκκληση στα ΜΜΕ για ανάγκη εξέτασης των κατοίκων ο κύριος Κουνέλλας ιδιοκτήτης ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου στη Νέα Ερυθραία μας τηλεφώνησε και έθεσε τον εαυτό του και τις υπηρεσίες του στη διάθεσή μας αναλαμβάνοντας το συνολικό κόστος της δράσης. Μετά από διαδικασίες πέντε ημερών που αφορούσαν την αδειοδότηση από τους αρμοδίους, μιας και δεν υπήρχε προηγούμενο (ανάμειξη του ιδιωτικού τομέα) και την εξεύρεση του κατάλληλου εξοπλισμού και υλικών, αυτό κατέστη δυνατόν σήμερα ανήμερα της Εθνικής μας εορτής.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που με την ανιδιοτελή τους προσφορά αποδεικνύουν καθημερινά την αξία και το μεγαλείο του εθελοντισμού, άνθρωποι με περίσσεια καρδιά και ψυχή μπορούμε να συνεχίζουμε να ελπίζουμε.»