Φιλανθρωπική Εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος

flwra-kontsantinos
Ο πατέρας Κωνσταντίνος από τον Άγιο Λουκά με την Στέλλα Κονιτοπούλου
γράφει η Φλώρα Μυρσαλιώτου

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Κυρίλλου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κας Κεφαλογιάννη Λ., των Δημάρχων α) Κηφισιάς κ. Θωμάκου Γεωργίου, β) Ωρωπού κ. Γιασημάκη Γεωργίου και γ) Λυκόβρυσης/Πεύκης κ. Μαυρίδη Αναστασίου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και πολιτευτών όπως του κ. Φώτη Καρύδα αλλά και την ενεργή συμμετοχή Ιερέων και Πατέρων της Εκκλησίας μας καθώς και πλήθος πιστών και πολιτών, πραγματοποιήθηκε η Φιλανθρωπική εκδήλωση στο κτήμα Casa 28 (μετονομασία από κτήμα Νικολέλη) στις Αφίδνες, με μεγάλη επιτυχία την «Κυριακή του Ασώτου».

Με πλούσιο μπουφέ, υπέροχη ζωντανή μουσική  και τραγούδι από την κα Στέλλα Κονιτοπούλου, αφού την ημέρα αυτή δεν ακολουθείται νηστεία και «όλα επιτρέπονται» όπως λέει στην επιστολή του ο Απόστολος Παύλος, βέβαια με την βαθύτερη έννοια της  πνευματικής ανάλυσης αυτού, την οποία μας πρόσφερε ο Πατέρας Αθανάσιος στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου στη Νέα Ερυθραία μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία – εξηγώντας μας πως η ελευθερία που μας δίνει ο Θεός μέσω της ελεύθερης βούλησης δεν είναι προς καταπάτηση των κανόνων της θρησκείας μας, ούτε της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, αλλά η δυνατότητα να τηρούμε αυτές τις αρχές και αξίες με δική μας βούληση, όπως τη νηστεία σε συγκεκριμένες ημέρες και περιόδους του έτους.

nikolaos1
Ο πατέρας Γεώργιος και ο πατέρας Νικόλαος από την Αγία Μαρίνα Εκάλης

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία μέσω λαχειοφόρου αγοράς να κερδίσουν πολλά και πλούσια δώρα και να χορέψουν στα νησιώτικα και παραδοσιακά ακούσματα της ακούραστης ορχήστρας. Παρόντες ήταν όλοι οι Πατέρες των Ιερών Ναών Εκάλης, Ν. Ερυθραίας και Κηφισιάς και κάποιοι των όμορων Δήμων όπως των Μελισσίων αλλά και όλων όσων υπάγονται στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος με τις οικογένειές τους.

Μία ευχάριστη νότα ειδησεογραφίας μέσα στα τόσα δυσάρεστα που συμβαίνουν ανά τον κόσμο και μας απασχολούν ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο όπως ο καταστροφικός φονικός σεισμός στην Συρία/Τουρκία και ένας ευχάριστος τρόπος να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας ,για όσους συμβάλλουν όπως μπορούν, καθώς πάντοτε η Εκκλησία προσφέρει απλόχερα σε όλους μας την Αγάπη του Χριστού μας και ιδιαίτερα σε όσους βρεθούν σε ώρα ανάγκης ακόμη κι αν βρίσκονται μακριά, ακόμη κι αν είναι αλλόθρησκοι ακόμη κι αν είναι διαφορετικοί από τον οικείο μας γείτονα…είμαστε όλοι συνάνθρωποι και ίσοι κάτω από το στοργικό βλέμμα του Χριστού μας και των Πατέρων της Εκκλησίας μας.

sergios

Ο πατέρας Σέργιος από την Αγία ΤριάδαΤο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολής μας συνεχίζεται καθώς εκτός από αυτή την εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε, από την ίδια ημέρα 12 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023  (την τρίτη Κυριακή του Τριωδίου που είναι αφιερωμένη στο πιο φοβερό γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας, στη μέλλουσα Κρίση, τον απώτερο σκοπό του όλου πνευματικού αγώνα μας που είναι να βρεθούμε εκ δεξιών του Δεσπότη Χριστού, κατά τη μεγάλη Kρίση) οι Ιεροί Ναοί σε όλον το Δήμο Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης και σε όλη την Ελλάδα μετά από εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου θα συγκεντρώνουν τα παρακάτω είδη ανάγκης ως βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς συνανθρώπους μας σε Συρία/Τουρκία

Δείτε την επιστολή εδώ:

https://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/egyklioi.asp?id=3366&what_sub=egyklioi