Φινάλε με ιρανικό κινηματογράφο

TAKE A TRIP

Κλείνει ο κύκλος των καλοκαιρινών προβολών κινηματογραφικών προβολών βραβευμένων έργων, στο Άλσος Κηφισιάς “Δ. Ζωμόπουλος”, τις οποίες διοργάνωσαν οι φίλοι των εκδόσεων Κηφισιά από τις 8 έως τις 13 Ιουλίου.

Η τελευταία μέρα μας έρχεται με μια προβολή ταινίας από το Ιράν, το “Κουράγιο”,  καθώς επίσης ένα μικρό τουριστικό ντοκιμαντέρ για να γνωρίσουμε αυτή την όμορφη χώρα. όπως Γνωρίζουμε ο Ιρανικός κινηματογράφος έχει σπουδαίους καλλιτέχνες και έργα αναδείξει ενώ στην Τεχεράνη υπάρχει μια φανταστική Ακαδημία Κινηματογράφου, σύμφωνα με την συνεφίλ Κοινοτική Σύμβουλο Ράνια Ντάλη, η οποία την είχε επισκεφτεί στο παρελθόν.

Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο Άλσος Κηφισιάς τον σκηνοθέτη Χρήστο Καρακάση με την σεναριογράφο Βασιλική Κάππα, οι οποίοι μας απάντησαν σε καίριες ερωτήσεις για την ταινία που έχει σαρώσει τα βραβεία στα Διεθνή Φεστιβάλ ,”Take a Trip….”

ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ
Η Βασιλική Κάππα και ο Χρήστος Καρακάσης

Την παρουσίαση και τα κείμενα των έργων που προβάλλονται επιμελείται η Κατερίνα Καράμπελα, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Κώστας Μαντάς και τις Δημόσιες σχέσεις η Φλώρα Μυρσαλιώτου, η οποία και ήταν ο καταλύτης για να πραγματοποιηθούν αυτές οι όμορφες βραδιές.

Κακαβας
Ο πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας Αλέξανδρος Κακαβάς με την Έρικα Αθανασίου και τον Γιάννη Γρηγοράκο

Γιάννης Γρηγοράκος

Κουράγιο / Μυθοπλασία / Ιρανική, 2013, 93’

iranH Maryam, αφού έφυγε από το Ιράν για τον Καναδά με την οικογένειά της στην ηλικία των πέντε ετών, επιστρέφει στην πατρίδα της, για χάρη του Roman, του ανέμελου γεωλόγου συζύγου της. Παρασυρμένοι από την συνεχόμενη αναζήτηση περιπέτειας του Roman, οργανώνουν ένα αυτοσχέδιο οδικό ταξίδι, με οδηγό τον παιδαριώδη και χαρούμενο Morteza. Στο ταξίδι συναινεί διστακτικά πέρα από τη Maryam και ο Hossein, ο μελαγχολικός ξάδελφος του Morteza. Η απίθανη αυτή τετράδα αναχωρεί με ένα παλιό VWCamper βαν διασχίζοντας την Ιρανική έρημο προς αναζήτηση του Kalut. Μια άτυχη πορεία των γεγονότων οδηγεί τους τέσσερεις να μείνουν στο σπίτι της φιλόξενης κυρίας Χακίμ, όπου ένας απρόβλεπτος δεσμός αναπτύσσεται ανάμεσα στον Hossein και την Mariam. Αυτό που ξεκίνησε ως μια βόλτα στα αξιοθέατα καταλήγει σε ένα απρόσμενο προσωπικό ταξίδι που ξανανάβει μια σφοδρή επιθυμία για τη ζωή καθαυτή.

Σκηνοθεσία: Αφσχίν Χασεμί – Μοχσέν Γκαραί

Ηθοποιοί: Γκογκά Μπαγιάτ / Τζαλάλ Φατεμί / Γιαντολλάχ Σαντμανί / Ρόγια Αφσχάρ / Χεσάμ Μαχμουντί / Νεγκάρ Χασάνζαντέχ

Directors: AfshinHashemi -Mohsen Gharaei

Cast: GhoghaBayat/Jalal Fatemi/YadollahShadmani/Roya Afshar/HesamMahmoudi /Negar Hassanzadeh

Μετάφραση & Υπότιτλοι: Αλί Καρατζί

AfshinHashemi

Γεννήθηκε το 1975 στην Τεχεράνη και είναι ηθοποιός, καθώς και σκηνοθέτης. Σπούδασε χημικός μηχανικός και ακολούθως πραγματοποίησε σπουδές σκηνοθεσίας στο τμήμα TheaterCinema του TehranArtUniversity. Η κινηματογραφική του δραστηριότητα ξεκίνησε το 2004. Έχει σκηνοθετήσει τρεις ταινίες: SoftVoice (2016), TemporaryPassage (GozarMovaghat, 2016), Don’tBeTired! (KhasteNabashid!, 2013)

Mohsen Gharaei

Γεννημένος το 1984 στο Behshahr του Ιράν, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως βοηθός σκηνοθέτη και προγραμματιστής. Το Don’tBeTired!  του 2013 αποτελεί την πρώτη του ταινία. Ακολούθησε το Blockage (SadeMa’bar, 2017), το οποίο συμπεριλήφθηκε στο 22ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Busan.

 Στη προβολή της ταινίας θα παρευρίσκετε αντιπροσωπεια της Πρεσβείας του Ιράν

 

0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000.jpg

 

Η ΚΗΦΙΣΙΑ πάει σινεμά.

Συντελεστές αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο Γιάννης Γρηγοράκος, διευθυντής των εκδόσεων «Κηφισιά» και ο Κώστας Μαντάς, γνωστός άνθρωπος της τηλεόρασης, που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια. Τα κείμενα και η παρουσίαση είναι της Κατερίνας Καράμπελα, ενώ υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων είναι η Φλώρα Μυρσαλιώτου.

Βραδιές κινηματογράφου στον δροσερό χώρο του Άλσους Κηφισιάς «Δ. Ζωμόπουλος» με έναρξη προβολής 9.00 μ.μ.

Θα σας περιμένουμε από τις 8.30 μ.μ., όπου θα έχετε τη δυνατότητα να γνωριστείτε με τους συντελεστές και να μπορέσουμε να βρούμε θέσεις για όλους, τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες που επιτάσσει η εποχή. Όλες οι προβολές είναι δωρεάν.

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της Ανθοκομικής Γιώργο Παπαδόπουλο και τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου για τη σημαντική συμβολή τους στη δράση αυτή.

Το Άλσος Κηφισιάς είναι στο σταθμό Η.Σ.Α.Π. σταθμός Κηφισιά (τέρμα).

Κατερίνα Καράμπελα