Η μαγική κιθάρα της Κωνσταντίνας Ανδρίτσου στην πινακοθήκη Κουβουτσάκη

adritsou1

Μάγεψε το κοινό με την κιθάρα της  η δεκαπεντάχρονη  Κωνσταντίνα Ανδρίτσου, το βράδυ της Δευτέρας 3 Απριλίου, στην αίθουσα της πινακοθήκης Κουβουτσάκη και γιαυτό καταχειροκροτήθηκε.  Η κιθαρίστρια χωρίς καμία προσπάθεια έπαιξε έργα κλασικής κιθάρας με έργα  Antonio Lauro, Astor Piazzola, J.S.Bach, Agustin Barrios αλλά και Μάνου Χατζηδάκι, με τον οποίο άρχισε τη βραδιά, καθώς και δύο έργα του δασκάλου της Ευάγγελου Μπουντούρη.

Η βιρτουόζα κιθαρίστρια έκλεισε την όμορφη βραδιά ντουέτο με τον κιθαριστή επίσης νέο Θανάση Κατσινέλη και έργα των Manuel De Falla και Μάνου Χατζιδάκι.katsinelis-adritsou1

Μάλιστα σε μπιζάρισμα του κοινού το ντουέτο έπαιξε πάλι τον Κεμάλ του Χατζηδάκι, με τις νότες του να πλανιόνται στην επιβλητική αίθουσα της Πινακοθήκης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον σύλλογο «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς», σε συνεργασία με τον «Δημ. Βικέλα» του Δήμου Κηφισιάς, και εντάσσεται στις προσπάθειες ενίσχυσης του νέου τμήματος Κλασσικής Κιθάρας που άνοιξε φέτος το «Δημ. Βικέλας».
Η Κωνσταντίνα, μια νέα, πολλά υποσχόμενη κιθαρίστρια 15 ετών, με κορυφαία καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά, έδειξε το ιδιαίτερα μεγάλο μουσικό της ταλέντο ήδη από τη νηπιακή της ηλικία, οπότε και ο πατέρας της – μουσικός κι ο ίδιος – την καθοδήγησε στα πρώτα της βήματα.

mpoyntoyris-frantsesko1Κατόπιν, από έξι χρονών, ξεκίνησε σπουδές κλασσικής κιθάρας με τον πολύ γνωστό κιθαριστή και συνθέτη Ευάγγελο Μπουντούνη στο Εθνικό Ωδείο από όπου και πήρε το Δίπλωμά της συνοδευόμενο από 1ο Βραβείο και «Αριστείο Εξαιρετικής Απόδοσης Μανώλη Καλομοίρη» σε ηλικία μόλις 14 ετών!
Η Κωνσταντίνα έχει ένα ήδη αρκετά πλούσιο ρεπερτόριο που καλύπτει όλες τις εποχές, από
Αναγέννηση μέχρι Μπαρόκ, Κλασσική, Σύγχρονη και Μοντέρνα μουσική φτάνοντας ως τη Λατινική Αμερική και το Αργεντίνικο Τάνγκο.
Έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη στο Μέγαρο Μουσικής και σε διάφορα Φεστιβάλ κιθάρας, όπου και τιμήθηκε με Πρώτα Βραβεία σε αρκετούς Διαγωνισμούς (Ενδεικτικά αναφέρουμε τον διαγωνισμό Φίλων- Φεστιβάλ Κιθάρας Ηρακλείου).
Στις 22 Φεβρουαρίου 2020 έδωσε ρεσιτάλ στον πολυχώρο του δημαρχείου του Παλαιού Φαλήρου πριν από τον παγκοσμίου φήμης κιθαριστή Roberto Aussel.
Στις 4 Απριλίου 2022 στην Κεντρική Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με την Camerata Junior υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα, ερμήνευσε ως σολίστ το κονσέρτο «Φαντασία για έναν Ευγενή» του Jοaquin Rodrigo.
Συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες συναυλίες των «Κιθαριστών» του Βαγγέλη Μπουντούνη και της Μάρως Ραζή, παίζοντας την 1η κιθάρα.
Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά βίντεο με την Κωνσταντίνα, ένα εκ των οποίων (στο YouTube) έχει πάνω από 31.000.000 θεάσεις.koino-andritsou1

Θεωρείται από τους ειδικούς πως πρόκειται για ανερχόμενο «Αστέρι» της παγκόσμιας κιθαριστικής κοινότητας! Ο Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, είπε χαρακτηριστικά για την Κωνσταντίνα πως «πρόκειται για τον νέο Καβάκο».

Η Κωνσταντίνα αυτό το ταλαντούχο παιδί θαύμα όπως είπε και ο δάσκαλός της κ. Μπουντούρης στην Ελλάδα των διακρίσεων είναι δύσκολο να πάει μπροστά και να προχωρήσει στις σπουδές της και γιαυτό χρειάζεται την στήριξη του κόσμου, κάτι που έκανε ο σύλλογος των Φίλων της Ορχήστρας όπως είπε και ο πρόεδρος της Φραντσέσκο Βιανέλλο.  Σίγουρα δεν είναι σωστό όλα τα ταλέντα της Ελλάδας να διαπρέπουν στο εξωτερικό και εδώ η πολύχρονη καλλιτεχνική τους παιδεία να μεταφράζεται σαν ένα απλό απολυτήριο λυκείου.

thomakos-vianello1Στο ρεσιτάλ κιθάρας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη καθώς επίσης και πρόεδροι συλλόγων, μέλη του συλλόγου φίλων της Ορχήστρας και πολλοί φιλόμουσοι, παρά τον βροχερό καιρό.