Η Νίνα Βλάχου για το  «Ευ Αγωνίζεσθαι»

nina-vlaxou1

Με γνώμονα το «Ευ Αγωνίζεσθαι» ο Αθλητισμός κρατά την υπέρτατη δύναμη να μας ενώνει!

Άλλωστε το αθλητικό πνεύμα αποτελεί σχολείο Δημοκρατίας, από αρχαιοτάτων χρόνων και δίδαγμα για όλους τους Έλληνες.

Το ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» υπηρετώντας αδιάλειπτα τις αρχές του πρώτου προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Δημητρίου Βικέλα και υποκλινόμενο βαθιά στα πιστεύω του Εθνικού μας Ευεργέτη Ιωάννη Ζηρίνη, αποφάσισε τη συνύπαρξη του Αθλητισμού με σφαιρικό τρόπο εντός του Ζηρίνειου Σταδίου.

Η Ποδοσφαιρική μας Ομάδα ΠΑΕ «Κηφισιά» (πρώην ΑΟΚ- Ελπιδοφόρος)  με ιστορία σχεδόν ενός αιώνα (90 χρόνια)  στα αθλητικά δρώμενα του Δήμου μας αιτήθηκε να αγωνίζεται στην Κηφισιά, τόπο όπου και ανδρώθηκε και όχι να φιλοξενείται στην Καισαριανή, όπως συνέβαινε την περσυνή χρονιά.

Η ομάδα μας αγωνίζεται πλέον στην Super League 2, επιτυχία που καταχωρίσθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος στα Βόρεια Προάστια.

Για αυτό ακριβώς το λόγο το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», δια του Εντεταλμένου Συμβούλου Αθλητισμού κ. Αχιλλέα Κουρέπη ζήτησε έρευνα- μελέτη του θέματος από νομικούς συμβούλους που έκριναν απόλυτα σύννομο το αίτημα της ομάδας «Κηφισιά».  Αξίζει να σημειωθεί ότι και  η έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου αποφάνθηκε ότι δύναται  να  γίνει το έργο με περιορισμό μόνο κατά έναν διάδρομο (κουλουάρ) του στίβου. Κατόπιν όλων των προγραφέντων  στοιχείων η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποδέχθηκε και ψήφισε το ως άνω  αίτημα.vlaxou-kourepis

Κατανοητή φυσικά είναι η ευαισθησία των αθλητών και των φίλων του Κλασσικού Αθλητισμού, τον οποίο ο Βικέλας στηρίζει αενάως σε όλα τα επίπεδα, αρκεί να λαμβάνεται η σωστή πληροφόρηση. Ακούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες. Γι΄ αυτό ακριβώς  το λόγο ικανοποιούμαστε στο έπακρο με την ανακοίνωση της Διοίκησης όπου καταγράφεται ευθαρσώς η βούληση της για σταδιακή διαμόρφωση δύο νέων χώρων για το Στίβο μας!

ΥΓ. Παρακάμπτουμε  τις όποιες μικρότητες, ακρότητες μέχρι και  ύβρεις που ακούστηκαν εις βάρος μας κατά τη διάρκεια  του δια-καναλικού Δ.Σ. (15/5/2022), δεδομένου ότι πάνω από όλα τοποθετούμε την μεγάλη ιδέα του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού που ευαγγελίζεται το μεγάλο, το ωραίο, το αληθινό!

 

Νίνα Ασπασία Βλάχου

Πρόεδρος ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας»