Ημέρα Σταδιοδρομίας στο Αναξαγόρειο Λύκειο

zwntanos1
Παρουσίαση του επαγγέλματος του Οικονομικού Διευθυντή από τον κ. Ι. Ζωντανό από τον CEO της εταιρείας SARKK

Μια πολύ πετυχημένη ημερίδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά,  λίγες ημέρες πριν από την συμπλήρωση του μηχανογραφικού για τους μαθητές της 3ης Λυκείου του Αναξαγόρειου Γενικού Λυκείου Νέας Ερυθραίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 7 Απριλίου στον χώρο στου σχολείου.

vasilopoulou1
Παρουσίαση του επαγγέλματος του Δικηγόρου από την κα Κάτια Βασιλοπούλου

Επιστήμονες από όλες τις ειδικότητες πέρασαν από τις αίθουσες και μίλησαν στους μαθητές, οι οποίοι τους παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, άλλωστε οι πληροφορίες που ανταλλάσσονταν ήταν πολύτιμες.

 

 

 

Ο δυναμικός διευθυντής του Λυκείου Παναγιώτης Σπιθουράκης αλλά και όλη η ομάδα των καθηγητών του Λυκείου έστησαν την ημερίδα, χωρίς την σύμπραξη κάποιων εταιριών που διοργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις και αυτό είναι ίσως από τα πιο σπάνια φαινόμενα στις ημέρες μας που η πληροφορία είναι ανταλλάξιμη.

asteriou1
Παρουσίαση του επαγγέλματος του Μηχανολόγου Μηχανικού από τον Αν. Καθηγητή του ΕΜΠ κ. Α. Μαρκόπουλο και τον Υποψήφιο Διδάκτορα Ι. Χριστοδούλου. Δίπλα τους η Πόλυ Αστερίου και ο Παναγιώτης Σπιθουράκης

3d-ektypwtis

Ο κ. Μαρκόπουλος έφερε και έναν 3D εκτυπωτή για επίδειξη στους μαθητές

 

 

lekkas1
Παρουσίαση του επαγγέλματος του Περιβαλλοντολόγου από τον Αν. Καθηγητή Παν/μιου Αιγαίου κ. Δημήτρη- Φραγκίσκου Λέκκα. Εδώ στο διάλειμμα με τον Γιώργο Σκορδίλη και τον Παναγιώτη Σπιθουράκη

Μπήκαμε σε αίθουσες όπου διευθυντές επιχειρήσεων, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, καθηγητές ιατρικής, καθηγητές μηχανολογίας κα, μοιραζόντουσαν τις εμπειρίες τους με τους μαθητές. Πολλοί έβλεπαν στα μάτια των παιδιών τους συνεχιστές τους.

doybi1
Παρουσίαση του επαγγέλματος του Φαρμακοποιού από την κα Δουβή και τους συνεργάτες της

Συναντήσαμε στο χώρο την πρόεδρο της 2Βάθμιας Επιτροπής Παιδείας Πόλυ Αστερίου να συζητά με τον κ. Σπιθουράκη πως θα γίνει να εξοπλίσουν τον χώρο των υπολογιστών, μία αίθουσα καρδιά

 

της σύγχρονης εκπαίδευσης. Ελπίζουμε η Πόλυ να βρει τρόπο να βοηθήσει ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η επείγουσα ανάγκη.

 

 

spithoyrakis1
Ο Παναγιώτης Σπιθουράκης με τον Γιωργο Σκορδίλη και την καθηγήτρια Κωνσταντίνα Κοκκίνη

 

 

 

Επίσης την ημερίδα επισκέφθηκε και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, μαθηματικός Γιώργος Σκορδίλης, ο οποίος υπηρετεί από κάθε σημείο που βρίσκεται την εκπαιδευτική κοινότητα.

Εκτός από τις αίθουσες όπου γινόντουσαν τα σεμινάρια, το σχολείο είχε στήσει και γραφεία στον κεντρικό διάδρομο, όπου οι επισκέπτες ομιλητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους μαθητές και να τους λύσουν οποιαδήποτε απορία για την ειδικότητά τους.

kainotomies1
Καινοτομίες των μαθητών αλλά και δραστηριότητες

 

Μια ακόμη εκδήλωση του Λυκείου της Νέας Ερυθραίας που οι διοργανωτές της θα νοιώθουν ότι έκαναν το καλύτερο για τους μαθητές τους, γιατί αυτό είναι τελικά αυτό που αξίζει σε έναν εκπαιδευτικό.