Η Αγία Μαρίνα Εκάλης Γιορτάζει και μας Προσκαλεί 16 και 17 Ιουλίου 2022

agia-marina1

– γράφει η Φλώρα Μυρσαλιώτου

Στην πανέμορφη Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη, Θησέως 54, θα εορταστεί Πανηγυρικά η Αγία Μεγαλομάρτυρας  Μαρίνα η Θαυματουργή, Πολιούχος Εκάλης.

Η Αγία Μαρίνα είναι η νεαρότερη σε ηλικία Αγία που καταπολέμησε το κακό, γι αυτό εικονίζεται να κρατά από τα κέρατα τον διάβολο, χωρίς φόβο. Όσο μικρή και να μοιάζει είναι τεράστια σε Δύναμη που της χαρίζει ο Θεός και η Παναγία μας και μέσω της Αγάπης του Χριστού κατάφερε να περάσει η ίδια στην Αγιότητα, με απαράμιλλο θάρρος.

Δείτε το βίντεο για την Αγία Μαρίνα εδώ:

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα τελεστεί την Παραμονή 16 Ιουλίου 2022 και ώρα 7.00 μ.μ. (19.00) Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και 10.30 μ.μ. (22.00) Ιερά Παράκληση στην Αγία Μαρίνα.

Ανήμερα της Εορτής της 17 Ιουλίου 2022 θα τελεστεί στις 7.00 π.μ. (πρωί) Αρχιερατική και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το ίδιο βράδυ στις 8.00μ.μ. (20.00) ο Μεθέορτος αρχιερατικός Εσπερινός και η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνος της Πολιούχου Εκάλης Αγίας Μαρίνης και Η Εορταστική Πανήγυρης θα κλείσει με Ιερά Παράκληση στην Αγία Μαρίνα την ίδια ημέρα στις 10.30 μ.μ. (22.30)

Ακούστε τη ραδιοφωνική εκπομπή για την Αγία Μαρίνα Εκάλης με τον Πατέρα Νικόλαο εδώ: https://www.mixcloud.com/φλώρα-μυρσαλιώτου/η-ώρα-της-εκκλησίας-14072020-με-τη-φλώρα-μυρσαλιώτου/

Θα Προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωροπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος.

Ευχαριστούμε για την παρουσία σας, καθώς αποτελεί για όλους Τιμή, Χαρά, Πηγή Ενισχύσεως και Αγαπητικής αδελφικής επικοινωνίας.

Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους όσους έχουν την ονομαστική τους εορτή αλλά και τα γενέθλιά τους αυτή την άγια ημέρα, με το Όνομα και τη Χάρη της Αγίας Μαρίνας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Πανήγυρης στην Αγία Μαρίνα Εκάλης στον Αρχιερατικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίας Μαρίνης Εκάλης εδώ:prosklisagia-marina