Ιδρύεται Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο στην Κηφισιά

1o-dim-n-erythraias1

Ομόφωνα ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Αυγούστου η ίδρυση νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) στα όρια του Δήμου Κηφισιάς και τη στέγαση του σε ανεξάρτητο χώρο του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς. Την εισήγηση έκανε η Πρόεδρος της ΔΕΠ Κατερίνα Καραλή. Παρόντες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βόρειου τομέα Αθανάσιος Παλλαντζάς καθώς και πρόεδροι των Ενώσεων Γονέων Αττικής και Κηφισίας. 

Η απόφαση χαρακτηρίστηκε σωτήρια από τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο οποίος είπε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην εύρεση στέγης για την επέκταση του ειδικού σχολείου της Αγίας Παρασκευής.

 Ανέφερε επίσης πώς με μεγάλη χαρά δέχτηκαν το τηλεφώνημα από τους υπεύθυνους της Κηφισιάς για παραχώρηση στέγης, η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Βέβαια θα πρέπει να γίνει η μεταστέγαση του πρώτου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας στο χώρο του και μετά να λειτουργήσει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο. Όπως τόνισε δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για να γίνει αυτή η μεταστέγαση για να επανέλθει το ιστορικό 1ο Δημοτικό της Νέας Ερυθραίας στο χώρο του. Το μόνο σίγουρο είναι πώς με την έναρξη της σχολικής περιόδου θα γίνει μεταστέγαση τμημάτων του σχολείου σε ολοκληρωμένες αίθουσες μέχρι να αποπερατωθεί το έργο.

Ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζήτησε αν είναι δυνατόν να γίνουν αγιασμοί και στις δύο δομές και στο 1ο Δημοτικό Της Νέας Ερυθραίας αλλά και στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κηφισιάς.