Και με χιόνι και με κρύο….

menandros1
Ο Μένανδρος με ...σκουφί από χιόνι

Μέχρι στιγμής η Βαρβάρα είναι φιλική προς τους ανθρώπους. Και αυτό γιατί είδαμε πολλούς συμπολίτες μας να αψηφούν τις προσταγές του 112 και του ψηφιακού κράτους και να βγαίνουν στα άλση και τις πλατείες να παίξουν χιονοπόλεμο. Ωραίες εικόνες γαλήνιες, οικογένειες με τα μικρά τους να παίζουν με το άφθονο χιόνι παρέες πιο μεγάλων παιδιών να χαίρονται αλλά και μεγάλους να ξαναγεννιούνται.

hrwwn

Πλούσιο χιόνι στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου

paidia1
Τα παιδιά παίζουν στο χιόνι

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα ακολουθήσει και νέο κύμα χιονόπτωσης αλλά μέχρι να έρθει ας το χαρούμε και έπειτα βλέπουμε. Άλλωστε μια δυο μέρες είναι αυτές μετά πάλι ρουτίνα.

 

 

 

 

trikoupi1
Χ.Τρικούπη
adamwn1
Η οδός Αδαμών καθαρή
plateia-ilisiwn1
Πλατεία Ιλισίων
yra kai othonos1
Λύρα και Όθωνος
leofwreio1
Τα λεοφωρεία και ο ΗΣΑΠ δεν σταμάτησαν τα δρομολόγιά τους

Στους δρόμους της Κηφισιάς γύρω στις 11.00 δεν συναντήσαμε κάποιο εμπόδιο για να κινηθούμε, τουλάχιστον στις κεντρικές αλλά και στις όχι τόσο κεντρικές οδικές αρτηρίες. Σε πολλές γωνιές είδαμε στοίβες αλάτι από τα συνεργεία του Δήμου αλλά δεν είδαμε στην Νέα και στην Κάτω Κηφισιά εκχιονιστικά. Σίγουρα είχαν περάσει πολύ νωρίτερα γιατί το οδόστρωμα ήταν πεντακάθαρο και θα είχαν πάει πιο βόρεια για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.  Όπως πληροφορούμαστε πολλοί δρόμοι ειδικά στις ανηφοριές της Πολιτείας είναι αποκλεισμένοι και αν επιδεινωθεί η χιονόπτωση θα υπάρξει πρόβλημα. Ακόμη και οι μικροί δρόμοι σε στενά εκεί που δυσκολεύονται τα μεγάλα εκχιονιστικά να περάσουν είναι πάντα προβληματικοί.

tarandoi1
Οι τάρανδοι στο παρκάκι που στήνει η Ανθοκομική στη Λεβίδου στο φυσικό τους περιβάλλον
syntrivani1
Το συντριβάνι της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου σε πλήρη λειτουργία
pezodromio-kifisias1
Πεζοδρόμιο στην Κηφισίας
panagitsa1
Η Παναγίτσα στα χιόνια
kassabeti1
Η Κασσαβέτη ψιλοπαγοδρόμιο
alati1
Στοίβες με αλάτι σε πολλά σημεία της πόλης

Ελπίζουμε να μείνουμε εδώ στο όμορφο κομμάτι και να μην δούμε καταστάσεις δύσκολες, με διακοπή ρεύματος και νερού και αποκλεισμό δρόμων για μέρες.

Άλλωστε άλλο Μήδεια άλλο Μπάρμπαρα!