Καθαριότητα ζητά η Ένωση Γονέων στα σχολεία της Κηφισιάς

yllalhtirio-enwsi-gonewn1
Πρόσκληση σε εκπρόσωπους των δημοτικών Παρατάξεων κάνει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κηφισιάς, προκειμένου να τους παρουσιάσει τα αιτήματα αλλά και τις παρεμβάσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα. Η ενημέρωση αφορά τις επαφές που είχε η Ένωση και οι Γονείς με τον Δήμο Κηφισιάς ώστε να αυξηθούν οι θέσεις σε βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας. Η συναντηση έχει οριστεί το πόγευμα της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου στις 6.30 μμ στο Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς και Σύλλογοι Γονέων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο της Κηφισιάς για τις ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία και τη μείωση του βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία και σε άλλες θέσεις στο Δήμο λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων δεκάδων εργαζομένων.

Οι γονείς ενημέρωσαν τους πολίτες της Κηφισιάς και μάζεψαν υπογραφές συμπαράστασης στα παρακάτω αιτήματα:

  • Πλήρης κάλυψη με καθαριστή/τρια όλου του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων. Ουσιαστικά ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε σχολείου.
  • Επαρκής κάλυψη των σχολείων με φύλακες και προσωπικό γενικών καθηκόντων με μόνιμες σχέσεις εργασίας αορίστου χρόνου .
  • Καμία απόλυση από το Δήμο συμβασιούχων που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα σχολεία ή σε άλλες εργασίας. Όλοι οι εργαζόμενοι/ες έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπείς  εργασιακές σχέσεις και μισθούς.enwsi1

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων θα συνεχίσει να διεκδικεί προσλήψεις για καθαρά και ασφαλή σχολεία από το Δήμο, αλλά και την Πολιτεία που συνεχίζει την πολιτική υποχρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης.