«Κλιματική Αλλαγή και εμείς» στο Μουσείο Γουλανδρή

klimatiki1

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο η πρώτη παρουσίαση της Νέας Έκθεσης του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας «Κλιματική Αλλαγή και εμείς», προς τιμήν των Χορηγών της.

bogiats;aki
Η Φαλή Βογιατζάκη με την Φοίβη Κουντούρη
sinolakis1
Ο Κώστας Συνολάκης

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος του Μουσείου, κ. Φαλή Βογιατζάκη, ο υπεύθυνος Οπτικοακουστικών Μέσων και Πληροφορικής του Μουσείου, κ. Γιώργος Σκέντζος, η επιστημονική σύμβουλος της Έκθεσης, καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του UN SDSN Europe Δρ. Φοίβη Κουντούρη και ο Ακαδημαϊκός Κώστας Συνολάκης.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Χορηγών ξεναγήθηκαν στη Νέα Έκθεση. Πρόκειται για την πρώτη διαδραστική Έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή στην Ελλάδα και σκοπό έχει οι επισκέπτες να αντιληφθούν τις συνέπειές της, τον βαθμό που μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας μπορεί να βοηθήσει.

Με εκθέματα σχετικά με την Ενέργεια, τις Μεταφορές, την Παραγωγή Τροφίμων, την Χρήση του Νερού, τα Απορρίμματα και την Ανακύκλωση, την Επιστημονική Έρευνα, τις Επιπτώσεις, καθώς και την Προσωπική Ευθύνη και την Παγκοσμιότητα, η Έκθεση απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, με έμφαση στη Νέα γενιά!

Το σημαντικό αυτό έργο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή των χορηγών και δωρητών του προγράμματος.hrwas1

Φωτό: Βασίλειος Παπαγεωργίου