Κλιματική αλλαγή – ομιλίες στο Κέντρο Γαία

bogiatsaki-klima
Γράφει η Μάρθα Φωτοπούλου
Στο Αμφιθέατρο “Αγγελος Γουλανδρής” του Κέντρου ΓΑΙΑ στη Κηφισιά,  άρχισε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 το απόγευμα, ο νέος Κύκλος Ομιλιών του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για την Κλιματική Αλλαγή με θέμα “Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και τις Επιπτώσεις της :  Νέες Προκλήσεις, Νέες Ιδέες”.
Στο πρώτο πάνελ του Κύκλου οι ομιλητές ανέλυσαν τις νέες προκλήσεις, με έμφαση στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο, γιά την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις της και παρουσίασαν τις αναγκαίες τομές και δράσεις.
Την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Χριστοφιλίδου.
Στη φωτογραφία σε πρώτο πλάνο η Πρόεδρος του Μουσείου Φαλή Βογιατζάκη καλωσόρισε τους ακροατές.  Στο πάνελ οι ομιλητές.  Από αριστερά η Δρ. Καλλιόπη Ραδόγλου, καθηγήτρια Δασικής Οικοφυσιολογίας στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η Μαρία Δαμανάκη πολιτικός και πρώην Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και νυν Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Οργανισμού “Τhe Nature Conservancy”, η Κατερίνα Χριστοφιλίδου και ο Κωνσταντίνος Καρτάλης Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Κλίματος στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.