Λάθος της Κυβέρνησης να ακυρώσει το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

nosokomeio-paidwn-pentelis

Μεγάλο λάθος της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, η μετατροπή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, σε αμιγές Εμβολιαστικό Κέντρο Παιδιών από 5-11 ετών. Αυτό καταγγέλλουν, οι γιατροί του Νοσοκομείου αλλά και  η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, γιατί έτσι ακυρώνεται ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής. Οι γιατροί του Νοσοκομείου, οι οποίοι κρατούν με νύχια και με δόντια την εύρυθμη λειτουργία του εξήγγειλαν για 24ωρη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε αγωγή εναντίον τους και κηρύχτηκε άκυρη. Είναι φοβερό να κάνουν οι εργαζόμενοι απεργία για να μπορέσουν να κάνουν εφημερίες και να τους σταματά η Κυβέρνηση.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφερόταν ότι «μετά την κήρυξη απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο».

Από την πλευρά του, σχολιάζοντας την κίνηση του υπουργείου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μιλούσε για «πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία», ενώ το ΚΚΕ τόνισε πως «δε φτάνει που η κυβέρνηση θέτει εκτός εφημερίας ένα νοσοκομείο που καλύπτει σοβαρές ανάγκες του παιδικού πληθυσμού, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και τους εργαζόμενους που το κρατάνε όρθιο και αγωνίζονται για να μη συρρικνωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει».

Αλλά δεν είναι μόνο οι γιατροί και τα κόμματα που αντέδρασαν στην απόφαση του Υπουργείου να μετατραπεί ένα νοσοκομείο σε πλήρη λειτουργία, σε εμβολιαστικό κέντρο, πράγμα αδιανόητο από τη στιγμή που υπάρχει το Mega  εμβολιαστικό κέντρο στην Λεωφόρο Κηφισιάς, το οποίο εξυπηρετεί αυτόν το σκοπό. Οι Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων του Βόρειου Τομέα, τα παιδιά των οποίων εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο, κάνουν κινητοποιήσεις για να αναιρεθεί αυτή η απίστευτη απόφαση.

«ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Εδώ και πολλά χρόνια το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, αποτελεί το κύριο σημείο αναφοράς τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τα παιδιατρικά περιστατικά  σε μια πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή εντός και εκτός  Αττικής

Η απόφαση του Υπουργείου να σταματήσει τις εφημερίες και να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών 5-11 ετών κατά το διάστημα από 10 Γενάρη έως 10 Φλεβάρη, χωρίς να εγγυάται κανείς ότι διάρκεια του εν λόγω χρονικού διαστήματος δεν θα επεκταθεί, στερεί από δεκάδες χιλιάδες παιδιά τη δυνατότητα δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης. Οι οικογένειες όλου του Βόρειου Τομέα της Αττικής, και όχι μόνον, θα αναγκαστούν είτε να προσφύγουν στα άλλα, ήδη υποστελεχωμένα, παιδιατρικά νοσοκομεία που αδυνατούν να διαχειριστούν πρόσθετο φόρτο, είτε να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες.

Η ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί από άλλες διαθέσιμες δημόσιες υποδομές, ή την επίταξη ιδιωτικών, χωρίς να υποβαθμιστεί ο ρόλος του νοσοκομείου σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η απόφαση αυτή είναι ένας ακόμα κρίκος στη μεθοδευμένη διάλυση της δημόσιας υγείας.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση κατάργησης των εφημεριών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Ουσιαστική ενίσχυση του προσωπικού του νοσοκομείου με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων,  τους φορείς κάθε περιοχής να αφουγκραστούν την αγωνία χιλιάδων γονιών και να συνυπογράψουν την παραπάνω επιστολή, να σταθούν αρωγοί στο αίτημα να μην ανασταλούν οι εφημερίες του ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Αγίας Παρασκευής                                                                 Νέας Ιωνίας

Αμαρουσίου                                                                         Νέου Ηρακλείου

Βριλησσίων                                                                        Παπάγου – Χολαργού

Κηφισιάς                                                                         Πεύκης – Λυκόβρυσης

Μεταμόρφωσης                                                                              Χαλανδρίου