H «Μαρίκα» εντυπωσιάζει

Μαρόκα Κοτοπούλη

Από τα «σπλάχνα» του πολιτισμού της Κηφισιάς βγήκε ως ηθοποιός ο Μάκης  Πατέλης, έτσι ένας μεγάλος κύκλος Κηφισιωτών θαυμαστών του δεν χάνει καμία από τις παραστάσεις του και δεν τους απογοητεύει αφού και οι παραστάσεις στις οποίες συμμετέχει είναι εκλεκτές.

Σε μια από τις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν, όπως έχει χαρακτηριστεί η «Μαρίκα» του Πέτρου Ζούλια, στο θέατρο «Χώρα» με πρωταγωνίστρια τη Νένα Μεντή, τον βρίσκουμε φέτος να ερμηνεύει τον Βασίλη Λογοθετίδη, στενό συνεργάτη της Κοτοπούλη.

Μια εξαιρετική παράσταση σε κείμενα επίσης του Πέτρου Ζούλια, μας μεταφέρει με λεπτό χιούμορ  στην εποχή που η Μαρίκα Κοτοπούλη αποθεωνόταν στα θέατρα, επηρεαζόμενη και επηρεάζοντας την ιστορία της Ελλάδας που περνούσε μέσα από αλλαγή πολιτευμάτων, πολέμους, κατοχές.

Στη σκηνή έχουμε την ευκαιρία να «γνωρίσουμε» την Έλλη Λαμπέτη, όταν πρωτοπηγαίνει στη σχολή της Μαρίκας και να ακούσουμε για ονόματα που σημάδεψαν την τέχνη και τον πολιτισμό στην Ελλάδα από τον Παλαμά και τον Σικελιανό μέχρι τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Δημήτρη Χορν αλλά και την πολιτική σκηνή από τον Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι τον σύντροφο της Κοτοπούλη, Ίωνα Δραγούμη.

Είναι βέβαιο ότι αν η Μαρίκα Κοτοπούλη μπορούσε να δει τη Νένα Μεντή να την ερμηνεύει, σίγουρα θα ένιωθε περήφανη, με μόνη στενοχώρια ότι δεν μπόρεσε να την βγάλει η ίδια στη σκηνή.

Όσο για τον Κηφισιώτη ηθοποιό, ο οποίος έχει ανεβεί πολλές φορές στη σκηνή του Πολιτιστικού της Κηφισιάς, γεμίζοντας πάντα ασφυχτικά το Αίθριο ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε σύντομα σε κάποιον από τους πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης.

 

Συγγραφέας: Πέτρος Ζούλιας

Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

 

Σκηνικά: Αναστασία Αρσένη

Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη

Μουσική: Παναγιώτης Αυγερινός

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

 

Παίζουν: Νένα Μεντή, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Σαμόλης, Γιώργος Δεπάστας, Μάκης Πατέλης, Χριστιάννα Μαντζουράνη, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Γιάννης Σίντος, Τόνια Μαράκη