Με ένα πατίνι στην Κηφισιά

patini1

Γρασάρετε τα ποδήλατά σας, τα πατίνια και στην καλύτερη βάλτε βολικά παπούτσια, έφτασε η εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο. Θα μπορούσε να είναι η καθημερινότητά μας αλλά δυστυχώς η καλοπέρασή μας άλλα προστάζει. Ευτυχώς – δυστυχώς αναγκαστήκαμε για κάμποσους μήνες να μετακινούμαστε με τα πόδια μόνο στις γειτονιές μας και έτσι λίγο τις γνωρίσαμε.

infographic 21

Η 20η επέτειος του Mobility Week διαρκεί από τις 16 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου και στην πόλη μας, την Κηφισιά θα γίνουν πολλές δράσεις επίδειξης οδήγησης ηλεκτρικού ποδήλατου και πατινιού μέσα στην πόλη. Θα υπάρξει επίσης και η συμβολική πεζοδρόμηση του κέντρου της Κηφισιάς την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου για κάποιες ώρες αλλά κυρίως θα υπάρξει ενημέρωση από τον Δήμο για τις δράσεις του προγράμματος  SPARCS, με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για ένα πιο βιώσιμο τρόπο μετακίνησης μέσα στον αστικό ιστό.

Εμπρός λοιπόν ας δείξουμε ότι μπορούμε να κινούμαστε στην πόλη χωρίς να καίμε καύσιμα, με μηδενικούς ρύπους και εκπομπές άνθρακα. Ας πάρουμε την πόλη μας, το περιβάλλον που ζούμε για μια φορά στα σοβαρά.

 

 Πρόγραμμα Δήμου Κηφισιάς για την

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας

  • seminario1Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου  – Ώρα 18:00 έως 20:00

– Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης ηλεκτρικών πατινιών & ποδηλάτων για παιδιά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Νέας Ερυθραίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ασφαλούς Οδήγησης “Πάνος Μυλωνάς”

Οι αλλαγές στον τομέα των μεταφορών είναι ραγδαίες και τα μέσα μικροκινητικότητας, όπως τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ποδήλατα, προσφέρουν πλέον μια βιώσιμη, εναλλακτική δυνατότητα μετακίνησης για εκατομμύρια Έλληνες.

Ωστόσο, παρά τις μικρές ταχύτητες που αναπτύσσουν, “παγίδες” για τους αναβάτες καραδοκούν στους ελληνικούς δρόμους. Ειδικότερα όσον αφορά τα ηλεκτρικά πατίνια (e-kickscooters), πρόκειται για ένα αρκετά νέο μέσο μικροκινητικότητας, το οποίο γρήγορα έγινε δημοφιλές σε μικρούς και μεγάλους. Έχει, όμως, αρκετές ιδιαιτερότητες και διαφορές από τα ποδήλατα, ενώ απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη χρήση του.

kykloforiako-parko1

Σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί το κοινό για την ασφαλή χρήση των μέσων μικροκινητικότητας, το GetElectric.gr και το Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς” διοργανώνουν ένα live σεμινάριο, ανοικτό σε όλες τις ηλικίες. Κατά τη διάρκειά του, οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν για το τι πρέπει να προσέχουν κατά την χρήση αυτών των μέσων, θα γίνει ζωντανή επίδειξη των δυνατοτήτων αλλά και των ιδιαιτεροτήτων τους ενώ θα έχουν και την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν σε ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον.

Που: Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Κηφισιάς – Ν.Ερυθραίας

Πότε: 16 Σεπτεμβρίου 2021, 18.00-20.00

***Είσοδος ελεύθερη***

 

  • Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έως Δεύτερα 20 Σεπτεμβρίουlebidoy1

– Περίπτερο στο κέντρο της Κηφισιάς (Λεβίδου &Κολοκοτρώνη) για την παρουσίαση των δράσεων του Δήμου Κηφισιάς για την βιώσιμη κινητικότητα, την έξυπνη πόλη, την πράσινη ενέργεια και την αειφόρο ανάπτυξη. 

– Παρουσίαση ηλεκτρικών οχημάτων (αυτοκίνητο, ποδήλατο, πατίνι)

Test Drive ηλεκτρικών πατινιών

Θέλετε να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό πατίνι.  Ελάτε να κάνετε ένα test drive με την καθοδήγηση ειδικών.

 

  • Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

Car Free Day – Το κέντρο της Κηφισιάς χωρίς αυτοκίνητα για τις ώρες 11:00 έως 15:00

Πώς θα ήταν το κέντρο της Κηφισιάς χωρίς αυτοκίνητα;;

Θα το δούμε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι!

KifeRide Οργανωμένη βόλτα στην Κηφισιά με ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα. Έναρξη 12:30μ.μ.podilasto1

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, μικροί και μεγάλοι, πάρτε το ηλεκτρικό πατίνι ή ποδήλατό σας (ή όποιο άλλο μέσο μικροκινητικότητας θέλετε), φορέστε τα κράνη σας και ελάτε για μια βόλτα στο κέντρο της Κηφισιάς, χωρίς το άγχος της κίνησης και των αυτοκινήτων!

Ο Δήμος Κηφισιάς, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, “κλείνει” το κέντρο της πόλης στα Ι.Χ. και το “ανοίγει” σε όλα τα εναλλακτικά μέσα ήπιας μετακίνησης!

Όλοι μαζί, με απόλυτη ασφάλεια και συνοδεία της δημοτικής αστυνομίας, θα διανύσουμε μια πανέμορφη διαδρομή 6 Km στο κέντρο της Κηφισιάς, τμήμα της οποίας περιλαμβάνει και τον ποδηλατόδρομό της!

Δεκτά όλα τα εναλλακτικά μέσα ηλεκτρικής μετακίνησης! Πατίνια, ποδήλατα, rollers, skateboards, unicycles, τα πάντα!

Οι καθημερινές μας μετακινήσεις μπορούν να γίνουν απολαυστικές, χαλαρωτικές και γρήγορες, χωρίς το αυτοκίνητο!

 

***Συνάντηση στις 12.00 μπροστά στο εμπορικό κέντρο See and Shop Κολοκοτρώνη και Λεβίδου, Κηφισιά (Χάρτης: https://goo.gl/maps/RXNmQNgPnPWqS2eBA)

 

***Η βόλτα θα ξεκινήσει στις 12.30