Μίνι απολογισμός Δημάρχου για τον πρώτο μήνα

xypolytas-xamogelo1
Απολογισμό του πρώτου μήνα της Δημοτικής Αρχής έκανε ο Βασίλης Ξυπολυτάς και το ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Μερικά από αυτά φαίνονται στην καθημερινότητά μας όπως ο έλεγχος της απαγόρευσης στάθμευσης στην Λ. Κηφισιάς, ο οποίος ήταν ένα καθημερινό μαρτύριο για πολλούς συμπολίτες μας, ενώ άλλα όπως η διανομή αλατιού ή η αύξηση των οχηματων για τον εκχιονισμό ή για την άμεση επέμβαση θα τα δούμε στην πράξη όταν έχουμε μια δυνατή χιονόπτωση. Επίσης θα δούμε στην πράξη και το θέμα της ίδρυσς της βάσης του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας αλλά και το συμβούλιο Παραβατικότητας, πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο βίας ανάμεσα στους νέους. Επίσης θα δούμε στην πράξη και την χρηματοδότηση για μεγάλα έργα που έχει στερηθεί ο Δήμος μας για πολλά και πάρα πολλά χρόνια.
Το θέμα είναι πως υπάρχει η θέληση και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι στον νέο μας Δήμαρχο γιαυτό άλλωστε και του έδωσαν αυτό το καταπληκτικό 65% ώστε να του δώσουν την ώθηση να τα πραγματοποιήσει.
Η ανάρτηση του Δημάρχου έχει ως ακολούθως:
Πέρασε ένας μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής, με πολλή δουλειά αλλά και τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα. Πάμε να δούμε τι κάναμε μέσα σε αυτές τις 31 πρώτες ημέρες.
🎯Αναδιοργάνωση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των δρομολογίων αποκομιδής ογκωδών και κηπαίων.
🎯Μετασκευή οχημάτων 4×4 για την χρήση τους σε κατάσταση Πολιτικής Προστασίας.
🎯Διπλασιασμό των οχημάτων εκχιονισμού και τετραπλασιασμό των οχημάτων διανομής αλατιού (αλατιέρες).
🎯Διανομή σπίτι-σπίτι τετράκιλων σακουλών αλατιού. Έναρξη διανομής 15/1 με ολοκλήρωση 15/2.
🎯Έναρξη αυστηρής αστυνόμευσης της παράνομης στάθμευσης επί της Λ. Κηφισίας. Ο Δήμος μας έχει την δυνατότητα επίβλεψης για 6 ώρες ημερησίως (προς το παρόν).
🎯Έναρξη οργανωμένων επεμβάσεων με μικτά κλιμάκια συνεργείων για τον ελαιοχρωματισμό, φύτευση και αποκατάσταση των δημόσιων χώρων του Δήμου μας.
🎯Μετά από πολύ μεγάλο διάστημα, βρέθηκε κοινά αποδεκτή διαδικασία μεταξύ της Οικονομικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Δόμησης και επανέναρξη βεβαιώσεων οφειλής γης σε χρήμα.
🎯Προσφυγή στο ΣτΕ για τη διάσωση των Νομικών Προσώπων, Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς και του Νομικού Προσώπου της Ανθοκομικής έκθεσης Κηφισιάς.
🎯Παραχώρηση δημοτικού χώρου για την δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στη Νέα Ερυθραία.
🎯 Ιδρύθηκε τοπικο συμβούλιο παραβατικότητας.
🎯Συμφωνία για κρατική επιχορήγηση 1.2 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία βιωματικού μουσείου μικρασιατικής καταστροφής και σύγχρονων κλειστών εγκαταστάσεων αθλητισμού.
🎯 Επίσπευση των διαδικασιών και διακήρυξη δυο έργων του «Αντώνης Τρίτσης» για τον πολιτισμό και το περιβαλλον ύψους 400.000€, τα οποία κινδύνευαν να απενταχθούν στις 09/02.
🎯Έναρξη νέων μελετών για ένταξη του Δήμου μας σε πολλαπλά χρηματοδοτικά προγράμματα για έργα υποδομής και ανάπλασης.
Στο μικρό αυτό απολογισμό παραλείπουμε δεκάδες δράσεις που δεν φαίνονται, στην καθημερινότητα ή που θέλουν χρόνο να ωριμάσουν.
Τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς την δημοτική ομάδα μας, τους αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους, τους εργαζόμενους του Δήμου και όλους τους συνεργάτες, που όλοι μαζί ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια για τον Δήμο μας!
Καλή βδομάδα! Stay tuned ⚡️