Μόλις που πρόλαβαν

lykeio-n-erytraias1
Αναξαγόρειο Λύκειο Νέας Ερυθραίας.

Μόλις που πρόλαβαν τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων, πριν μοιραστούν από τον Δήμο Κηφισιάς φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου.  Στόχος ήταν η προσπάθεια στήριξης μαθητών που αντιμετωπίζουν αποδεδειγμένες αδυναμίες για τις ανάγκες τις εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.  Στο δρόμο και τα self test που θα σταματήσουν ή τουλάχιστον θα μειώσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.  Τα λάπτοπ αυτά διατίθενται στους μαθητές από τους Διευθυντές των σχολείων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Από τα τέλη του 2020 η Ένωση Γονέων είχε απευθυνθεί στον δήμαρχο,  ο οποίος αναγνωρίζοντας τις ανάγκες που δημιούργησε το κλείσιμο των σχολείων, είχε ενισχύσει με σχετικά κονδύλια για την προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού τις Σχολικές Επιτροπές.

Με τους ρυθμούς που κινείται το Δημόσιο και πάλι ευχαριστημένοι πρέπει να είμαστε με τη χρονική ανταπόκριση. Μέσα στις επόμενες ημέρες, συσκευές τάμπλετ θα παραδοθούν στους Διευθυντές  Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων για τις ανάγκες των δικών τους μαθητών, που τα σχολεία τους αναμένεται να ανοίξουν λίγο αργότερα.

Δεν πρόκειται για κανένα πλήθος υπολογιστών, γύρω στα εξήντα λάπτοπ και άλλα τόσα τάμπλετ. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι στην Κηφισιά είμαστε όλοι πλούσιοι και οι ανάγκες λιγοστές.

2-gymnasioa
2ο  Γυμνάσιο και Λύκειο Κηφισιάς

Τα λάπτοπ παραδόθηκαν από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο και τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας και αντιδήμαρχο Ν. Ερυθραίας, Νικήτα Κόκκαλη, την Παρασκευή 2 Απριλίου.

Όταν τελειώσουμε με τα άνοιξε – κλείσε των σχολείων, ο ηλεκτρονικός αυτός εξοπλισμός αναμένεται να επιστραφεί στα σχολεία και να αξιοποιηθεί από αυτά στη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.