Ο Βασίλης Ξυπολυτάς σε Αδάμες Γράμμο Φοίνικά και Κάτω Κηφισιά

xypolytas-grammos1

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου το πρωί στο καινούργιο πάρκο της περιοχής του Γράμμου Φοίνικα ο συνδυασμός «Ναι για τον Δήμο μας» με επικεφαλής τον Βασίλη Ξυπολυτά κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής των Αδαμών, Γράμμου Φοίνικα και Πανοράμματος.

Σκοπός της συνάντησης η παρουσίαση του προγράμματος και των τοπικών υποψηφίων συμβούλων της παράταξης. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο πρώην δήμαρχος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νίκο Χιωτάκης.

grammos-kalos1
Στην πρώτη σειρά ο Χρήστος Καλός και ο Νίκος Χιωτάκης

Ακόμη μια φορά ο Βασίλης Ξυπολυτάς αναγκάστηκε να διαψεύσει δημόσια ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο συνδυασμός του μαζί με κανέναν άλλο κηφισιώτη να συναινέσουν για την δημιουργία διοδίων στην Κηφισιά. Αυτό γιατί πάλι κάποιοι διασπείρουν τέτοιες φήμες, μαζί και με την δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας βιοαποβλήτων στην περιοχή. Αντίθετα μίλησε  για την κατασκευή επιτέλους του δρόμου του Νοσοκομείου των Αγίων Αναργύρων και γενικά την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου το απόγευμα κλιμάκιο του συνδυασμού «Ναι για τον Δήμο μας» με επικεφαλής τον Βασίλη Ξυπολυτά, συνοδευόμενο από τον πρώην δήμαρχο και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Χιωτάκη, πήγαν στο καφενείο των εργατικών κατοικιών στην Μαρίνου Αντύπα.

Εκεί συνάντησαν κάτοικους αλλά και τον πρώην Δήμαρχο Βασίλη Βάρσο και τον πρώην δημοτικό σύμβουλο, γιατρό Σπύρο Μούρκο και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή.

mourkos1
Ο Σπύρος Μούρκος με τον Βασίλη Ξυπολυτά και την υποψήφια Ελένη Βάρσου και τον πατέρα της πρώην δήμαρχο Βασίλη Βάρσο

Ο γιατρός πάντα κοντά στους κάτοικους, ήταν από τους ιδρυτές το 2014 του Δημοτικού Πολυιατρείου στην περιοχή των εργατικών. Τότε με μια κίνηση που έκανε η Δημοτική Αρχή του Νίκου Χιωτάκη, με την υποστήριξη και του Βασίλη Βάρσου, κατάφεραν να φτιάξουν αυτό το πολυιατρείο, το οποίο χρηματοδότησε για τον εξοπλισμό του η οικογένεια του Διονύση Βαρελά.

Ακόμα θυμάμαι πόσο είχε τρέξει ο Βασίλης Βάρσος ώστε κατά κάποιο τρόπο να κάνουν κατάληψη στις αίθουσες καταστημάτων των εργατικών που ήταν εγκαταλελειμμένες χρόνια, να παραβιάσουν τις πόρτες ώστε να γίνουν αστραπιαία όλες οι εργασίες για το Πολυιατρείο.

Ο Σπύρος Μούρκος είπε πως σήμερα δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός στα ιατρεία με αποτέλεσμα οι άνεργοι ασθενείς να πηγαίνουν στα νοσοκομεία για συνταγογράφιση, κάτι που είναι απαράδεκτο. Σε γειτονικούς μας δήμους όπως η Μεταμόρφωση και το Μαρούσι έχουν μόνιμους γιατρούς που εξετάζουν τους άνεργους και παρέχουν πρωτοβάθμια περίθαλψη, ειδικά στις μέρες μας που η δυσκολίες της ζωής είναι τεράστιες.