Οι αστικές μεταφορές στο επίκεντρο της συνάντησης Γ. Πατούλη – Β. Ξυπολυτά

xypolytas-patoulis

Η εξυπηρέτηση των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής με τα αστικά λεωφορεία της ΟΣΥ και οι τέσσερις πυλώνες δράσης της εταιρείας ήταν στο επίκεντρο της  συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τον πρόεδρο της Εταιρίας «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.»  (ΟΣΥ) Βασίλη  Ξυπολυτά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη σε πολύ καλό κλίμα με τον κ. Ξυπολυτά να δίνει την εικόνα των αστικών μετακινήσεων στην Αττική όπου παρατηρείται αυξημένη συχνότητα στις διελεύσεις λεωφορείων.

Όπως τόνισε ο κ. Ξυπολυτάς προσβλέπει στην ομαλή μετάβαση στην ηλεκτροκίνησης ως πρώτο πυλώνα δράσης. Δεύτερος πυλώνας είναι η  ΟΣΥ ΑΕ να μετεξελιχθεί σε μια περιβαλλοντολογικά συνεπή εταιρεία που θα είναι πρότυπο δημοσίας αστικής συγκοινωνίας. Τρίτον να προχωρήσουν  με γρήγορους ρυθμούς στη ψηφιοποίηση της εταιρείας και τέταρτον να μειώσουν την εισιτήριο-διαφυγή.

Στο πλαίσιο αυτό για πρώτη φορά στη ΟΣΥ ΑΕ έχουν  ξεκινήσει να εφαρμόζουν πρωτόκολλα GRI με benchmarking, για να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους,

Ενημέρωσε τον κ. Πατούλη ότι το 2023 θα είναι «σταθμός» για τις αστικές συγκοινωνίες καθώς θα παραληφθούν συνολικά 650 λεωφορεία, εκ των οποίων τα 350 θα είναι ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα 300 CNG -Φυσικού Αέριου τα οποία θα εξυπηρετήσουν τόσο το κέντρο των Αθηνών όσο και της Θεσσαλονίκης.

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης για τις αστικές μεταφορές στην Αττική ο κ. Πατούλης και ο κ. Ξυπολυτας, με την ιδιότητα του υποψηφίου δημάρχου Κηφισιάς συζήτησαν για την επόμενη μέρα στο Δήμο Κηφισιάς.  Στο επίκεντρο μπήκαν τα μελλοντικά αναπτυξιακά έργα, τα έργα υποδομών αλλά  και οι πιθανές χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια για τον Δήμο Κηφισιάς.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΟΣΥ, κ. Βασίλης Ξυπολυτάς δήλωσε: «Είχα την χαρά να επισκεφτώ τον Περιφερειάρχη Αττική κ. Γ. Πατούλη και να τον ενημερώσω για την ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων στην Αττική. Μετά  από έντεκα χρόνια ανανεώθηκε ο στόλος των οχημάτων της ΟΣΥ, επισκευάστηκε ένας σημαντικός αριθμός παλαιότερων λεωφορείων που δεν κυκλοφορούσαν στους δρόμους και προσλήφθηκαν νέοι εργαζόμενοι ύστερα από 13 χρόνια. Με τον τρόπο αυτό  κατά τη διάρκεια της πανδημίας η ΟΣΥ πέτυχε τη μεγαλύτερη αύξηση λεωφορείων στην Ευρώπη βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο ΟΑΣΑ όσο και η ΟΣΥ τρέχουν προγράμματα ψηφιοποίησης τα οποία θα αλλάξουν τελείως τη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.  Παράλληλα εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα για «πράσινες» μεταφορές που θα ισχυροποιηθεί με την άφιξη των νέων λεωφορείων μέσα στο 2023., ένα ζήτημα που συνιστά έναν από τους πυλώνες του προγράμματός μου για τον νέο ρόλο που φιλοδοξώ να αποκτήσω ως υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς. Τα νέα έργα και οι χρηματοδοτήσεις που συζητήσαμε με τον κ. Πατούλη είναι δέσμευση μου στο νέο ρόλο που φιλοδοξώ να εξυπηρετήσω».