Οι Κεφαλονίτες της Κηφισιάς γιόρτασαν τους Αγίους Φανέντες

agioi-fanentes1a

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ένωση Κεφαλήνων και Ιθακήσιων Κηφισιάς και Βορείων Προαστείων γιόρτασε, όπως κάθε χρόνο, τη μνήμη των Νεοφανέντων Αγίων Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος, οι οποίοι ασκήτεψαν στην περιοχή της Σάμης Κεφαλληνίας και τμήμα των Ιερών λειψάνων τους, επιστράφηκε πρόσφατα από την Βενετία στην Κεφαλονιά.

Η γιιορτή έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου 26 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Νέας Ερυθραίας και, παρόλο τον καύσωνα, η προσέλευση των μελών και φίλων της Ένωσης, υπήρξε παραπάνω από την αναμενόμενη.

kekatos1a
Ο πρόεδρος της Ένωσης Διονύσης Κεκάτος

Στο Ιερατικό Συλλείτουργο προεξείχε ο κεφαλονίτης ιερέας π. Παναγής Σβορώνος (εφημέριος του Ι.Ναου Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεφαλαρίου) συμπαραστατούμενος από τους ιερείς του Ι.Ναού Αγίας Μαρίνας Εκάλης π.Νικόλαο και π. Γεώργιο και τον οικείο εφημέριο π. Δανιήλ.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία, ακολούθησε κέρασμα στο προαύλιο χώρο του ναού, με την τήρηση φυσικά των απαραίτητων μέτρων, λόγω πανδημίας.

Η Ένωση εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά και η τριάς των Νεοφανέντων Αγίων να σκέπει και να προσεύχεται στον Κύριο για υγεία και πλήρη απαλλαγή από την μάστιγα, που βασανίζει ακόμη την Ανθρωπότητα.

Από το Δ.Σ.