Οι Μικρομεσαίοι αντιδρούν

benizelou

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποίσουν οι μικροί έμποροι – αυτοαπασχολούμενοι, τη Τρίτη 5 Οκτωβρίου στις 6.30 μμ στην πλατεία Κάνιγγος και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν, ώστε να σταματήσει αυτή η άδικη μεταχείρισή τους από το αυξημένο κόστος στην Ενέργεια και γενικά την φορολογία. Η ανακοίνωση του  Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας Κηφισιάς έχει ως ακολούθως:

Στις 5 Οκτώβρη απαντάμε στον κυβερνητικό εμπαιγμό

18:30 Πλατεία Κάνιγγος με την ΟΒΣΑ

emporikos-syllogos-eryutraias1 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεχόμαστε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο εισόδημά μας από τα τεράστια κόστη της Ενέργειας.

Τα καταστήματα και τα σπίτια μας είναι οι «ιερές αγελάδες» που τις αρμέγουν οι ενεργειακοί Πάροχοι Ρεύματος – Αερίου – Υγρών καυσίμων με τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και ΕΕ στο όνομα της «Πράσινης Ενέργειας» αλλά και της ενεργειακής κρίσης.

Πολλές λαϊκές οικογένειες, μέσα σε αυτές και οι δικές μας, θα κληθούμε το χειμώνα που έρχεται να πάρουμε απόφαση να «ξεπαγιάσουμε» ή να καταχρεωθούμε για να ζεστάνουμε και να φωτίσουμε καταστήματα και σπίτια.

Τα όποια επιδόματα δόθηκαν, προέρχονται από φόρους που πλήρωσαν και θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα και οι μικροί επαγγελματίες κι έμποροι.

Την ίδια στιγμή πάνω από 300.000 είναι οι αποφάσεις διακοπής ρεύματος σε σπίτια και επιχειρήσεις από τους παρόχους ρεύματος, ενώ πάνω από 30.000 είναι οι υποθέσεις πλειστηριασμών Πρώτης κατοικίας και επιχειρήσεων έως το τέλος του 2022, που θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν κυβέρνηση και εισπρακτικές εταιρείες.

Κι ενώ καλούμαστε να βρούμε τρόπο να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας μας, η κυβέρνηση ψήφισε την «κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος» για όποιες επιχειρήσεις προβούν σε αύξηση προσωπικού. Αυτό το Άθλιο Μνημονιακό Χαράτσι που το πληρώνουμε εδώ και 10 χρόνια και πάγιο αίτημά μας ήταν η κατάργησή του. Αυτό θα γίνει «πραγματικότητα» μόνο για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, μιας και είναι εκείνες που μπορούν να δικαιολογήσουν την οποιαδήποτε αύξηση προσωπικού.

ΩΣ  ΕΔΩ.  ΔΕΝ  ΠΑΕΙ  ΑΛΛΟ

Οι μικροί έμποροι – αυτοαπασχολούμενοι, μαζί με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, τη νεολαία, τους συνταξιούχους κλιμακώνουν τη δράση τους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα

  • Να οριστεί πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα που βρίσκονταν οι τιμές πριν την ενεργειακή κρίση (με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022)
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις λογαριασμούς .
  • Καμιά αύξηση των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας , για να λειτουργήσει ως Μονιμος Μηχανισμός Αντιστάθμισης κινδύνου, χρηματοδοτώντας με δικά μας λεφτά τους παρόδους για μια ακόμα φορά.
  • Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στην ενέργεια. (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κτλ)
  • Άμεση κα πλήρη επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων χωρίς τις δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων που αυξάνουν τεχνητά την τιμή του ρεύματος που παράχθηκε από λιγνίτη.
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου 12.000, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
  • Διαγραφή χρεών για τους μικρούς επαγγελματίες και τα λαϊκά νοικοκυριά.

ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ